MMMM Saxophone Quartet (CZ/SK)
KONCERT / Hudba – Jazz

MMMM Saxophone Quartet (CZ/SK)

neděle 2. června od 18:00
GAMPA, Pardubice
Vstupenky
od 90 do 180 Zobrazit ceny
konec prodeje 14 dní

Základní vstupenka

Základní cena 180 Kč Koupit

vstupenka pro držitele ISIC, IYTC, ALIVE, ZTP

prodej pouze na místě na základě předloženého průkazu

Základní cena 90 Kč

O akci

Speciální akustický koncert nového kvarteta složeného z předních českých a slovenských saxofonistů, který oživí prostory GAMPY a zakončí výstavu CZ2: Vize pro budoucnost. 

MMMM je nové saxofonové kvarteto založené slovenskou hudebnicí Michaelou Turcerovou a třemi předními hráči na saxofon, kteří se pohybující na české i mezinárodní jazzové, experimentální a improvizační scéně. Marcel Bárta je členem kapel Vertigo a Muff, Michal Wróblewski je známý hlavně ze skupiny E converso nebo JWQ a Martin Debřička působí v kapelách Jungle Debris a Tongu.

MMMM hraje vlastní tvorbu na pomezí experimentální komponované a improvizované hudby. Repertoár souboru sahá od expresivních poloh ke klidným až meditativními zvukovým plochám, v rámci kterých se soubor snaží podat zvuk saxofonového kvarteta v jiné formě a kontextu, než je obvyklé. Jejich koncert v nových prostorách GAMPY bude reagovat na svébytnou akustiku galerijního prostoru a slibuje nevšední hudební zážitek. Koncertem se zároveň zakončí galerijní projekt CZ2: Vize pro budoucnost.

Po koncertu bude následovat vernisáž v Klubu 29, kde představí svou nejnovější výtvarnou tvorbu jeden z členů kvartetu, Marcel Bárta.