Night Beats (US) + Kill the Dandies!
KONCERT / Hudba – Rock

Night Beats (US) + Kill the Dandies!

sobota 25. května od 19:00
ARTBAR, Brno
Vstupenky
Cena 399
konec prodeje 6 dní
do zdražení jeden den

O akci

NIGHT BEATS + KILL THE DANDIES! (record release party)

Adept na nejlepší psychedelický večírek v roce 2024 je tu! Nabízí spojení americké a tuzemské legendy.

Více informací

Psychedelie má své neodmyslitelné místo v proudech alternativní hudby od 60.let po současnost. Jestli existuje jedno z mála současných jmen v povědomí každého pokročilého fanouška žánru, které naplňuje status ,,must see,, tak jsou to právě američtí Night Beats! Projekt stojící na bedrech kreativního Danny Lee Blackwella vyniká podmanivými melodiemi a hypnotickými rytmy. Zdoben je mystériem, charakteristickým zpěvem i zvukem kytary, nebo čitelným západo-americkým vibem, zkrátka má styl. Ne to nejsou otřepaná klišé. Night Beats jsou svým soundem typicky šedesátkovou a současně (ne)typicky neo-psychedelic trendy kapelou.

Kdekoliv na světě, kde se najde fanoušek psychedelie, který je zároveň sběratelem vinylů, najdete doma jeden artefakt téhle ikony. Ta světu dala v létě 2023 “Rajan” - další kousek do sbírky. Blackwell zde odved dosud možná svojí nejnáročnější autorskou práci, jejíž umělecká filozofie se pohybuje někde mezi spaghetti westernem a psych-popovým opusem. A právě s novým materiálem vyráží také na evropskou tour, v rámci které navštíví konečně i ČR! Víc netřeba dodávat…

O to víc delikátní je spojení s pionýry a bezesporu jedné z nejvlivnějších kapel, která několik let dodává drive tuzemské psychedelické komunitě - Kill The Dandies! Ti v rámci sváteční události rovnou pokřtí novou desku!