Předprodej byl ukončen

Vlasta Redl s kapelou a trio Merta - Hrubý - Fencl
KONCERT / Hudba – Folk / Country, Pop, Worldmusic

Vlasta Redl s kapelou a trio Merta - Hrubý - Fencl

pondělí 24.10.2022 od 19:00
Fabrika, Svitavy

O akci

Ojedinělé koncerty legendárních muzikantů a jejich doprovodných těles:
Vlasta Redl s kapelou a trio Vladimír Merta-Jan Hrubý-Ondřej Fencl.

Nejprve vystoupí s hodinovým blokem písničkářská ikona Vladimír Merta
s fenomenálním houslistou Janem Hrubým a o generaci mladším klavíristou Ondřejem Fenclem. Druhou, delší část večera pak obstará moravský bard Vlasta Redl se svou famózní doprovodnou kapelou nabitou předními česko-slovenskými instrumentalisty.

Jak Redl, tak Merta s Hrubým představují na české scéně ojedinělé solitéry, nezaměnitelné stavební kameny zdejšího muzicírování, od nichž zhusta berou generace následovníků. Pódium spolu za celá desetiletí nesdíleli - k tomu dojde letos na exkluziví sérií sedmi koncertů, z nichž jeden se uskuteční právě
ve Svitavách Bezpochyby půjde o mimořádný a neopakovatelný zážitek. Husličky
a Chtít chytit vítr v jednom večeru? Hudební svátek.
"Je pravděpodobné, že během druhé části večera dojde k nejednomu prolnutí," odpověděl strůjce myšlenky, klavírista Ondřej Fencl na otázku, zda si zahrají všichni společně.

Vlasta Redl: moravský zpěvák, textař, multiinstrumentalista, autor písní, z nichž mnohé jsou pro svou zlidovělost mylně považovány za lidovky. Osobitý kloubič rocku, folku, folklóru a ještě něčeho navíc, co má jen on.

Vladimír Merta: král zdejších písničkářů, člověk mnoha tváří, hudebník, spisovatel, filmař, architekt... a především básník a kytarista.

Jan Hrubý: český rockový Paganini, spolu s Vladimírem Mišíkem zakládal kapelu Etc, neodmyslitelně je spjat i s Michalem Prokopem (m.j autor slavné Bitvy o Karlův most).

Vystupující

Vlasta Redl (CZ) – web

Pořadatel

Středisko kulturních služeb města Svitavy

www.kultura-svitavy.cz