Předprodej byl ukončen

Pjér la Šé’z a Ondřej Smeykal: Nové paradigma vztahů
PŘEDNÁŠKA / Osobní rozvoj

Pjér la Šé’z a Ondřej Smeykal: Nové paradigma vztahů

čtvrtek 14.12.2023 od 18:00
Zámecké nádvoří, Litomyšl

O akci

Pjér la Šé’z a Ondřej Smeykal: Nové paradigma vztahů

Mluvené slovo doplňované hudbou, hudba doplňovaná mluveným slovem. Hudebně filozofický dialog dvou úžasných vědomých mužů Pjéra la Šé'ze a Ondřeje Smeykal.

Nové paradigma vztahů aneb rovnováha kompetencí. Přednáška na čím dál aktuálnější téma vztahů mezi jednotlivcem a společností - kolektivní myslí. Když chce být jedinec členem společnosti, musí se vzdát určitých kompetencí. Kolektivní mysl jich ale požaduje od jednotlivce stále víc, až dojde k narušení rovnováhy. Pak se objevují epidemie a pandemie. A jednotlivec si musí své kompetence brát zase zpět. Naše společnost se tímto způsobem mění a transformuje. 

ONDŘEJ SMEYKAL je český profesionální hráč na didgeridoo. Svým unikátním a svérázným projevem objevuje nové dosud neprobádané oblasti hry na didgeridoo a posunutím zvukových možností nástroje o několik řádů dále tak pro současné interprety představuje velkou výzvou. Svým pojetím tak vytvořil svou vlastní kategorii. Poukazuje na bohaté kreativní možnosti tohoto nástroje. Maximální využití dechového fondu, práce bránice, mimických a artikulačních svalových skupin spolu s obrovským rytmickým potenciálem didgeridoo činí v podání Ondřeje z obyčejné děravé větve jakýsi malý komorní orchestr. Osobité kouzlo Smeykalova živého přednesu tak v nejednom posluchači budí silný dojem zastoupení většího počtu hráčů.

Pjér La Šé'z je uznávaný psycholog, provozuje soukromou psychoterapeutickou praxi, ve které doprovází své klienty na jejich cestě při hledání a realizaci osobní svobody. Je autorem knih: Indián - Zpráva o archetypu, Den svatého Ignora, Cesta, Psychologie souhlasu. Dlouhodobě spolupracuje s Jaroslavem Duškem v divadelním představení Vizita, Čtyři dohody a Pátá dohoda. V hudební oblasti působí ve znovu obnovené bigbítové kapele Rakousko-Uhersko. Zajímají jej především otázky možností lidského bytí v tomto světě.

Vystupující

Pjér la Šé'z (CZ) – web Ondřej Smeykal (CZ) – web

Další akce pořadatele

Maok a Marek Cinko: Nový den - 22. září od 19:00, Piaristický chrám, Litomyšl