Koncert: zapomělsem + něco něco
KONCERT / Hudba – Elektronika

Koncert: zapomělsem + něco něco

sobota 2. listopadu od 20:00
Dock Ostrava, Ostrava
Vstupenky
od 250 do 350 Zobrazit ceny
prodej do 2. listopadu

EARLY BIRD

Základní cena 300 Kč Koupit

LATE BIRD

Základní cena 350 Kč

STUDENT

Základní cena 250 Kč Koupit

O akci

Zapomělsem 

Hudební projekt Zapomělsem, za kterým stojí brněnsko-jesenický songwriter Aleš
Macenauer, zaujal v roce 2021 českou alternativní scénu albem Měsíc ve váze. Původní folková estetika se z jeho druhé desky Jesnou z roku 2023 vytrácí a album se posouvá k elektronickému zvuku, jemuž dominují syntezátory, taneční beaty a post-punkové kytary.
Autor si zde zachovává svůj příznačný rukopis, produkcí se však tentokrát přenáší na parket smutné diskotéky. Vlajkový singl Smál jsem se a hvězdy padaly stále rotuje na stanicích
jako Radio 1 a Radio Wave, některé další skladby se objevily např. i na Radio Proglas.
Samotná deska pak byla pořadem Reflektor zařazena mezi top 10 loňských nahrávek a
Vinyla ji označila za album týdne.

Živě Zapomělsem vystupuje ve dvou až tří členné sestavě. Na podiu se objevují kytary i analogové syntezátory a samplery a samotné koncerty oscilují mezi indie kytarovkou až soft technem. Zapomělsem za dobu své existence odehrál více než sto koncertů, mimo jiné na festivalech Metronome, Boskovice či Banát. Vystupoval také jako support Jaromíra 99 nebo Post-hudby.

 

Něco něco hrají lehkonohý indie pop, ve kterém můžete slyšet vliv post-punku, české nové vlny i taneční hudby. Kapelu něco něco tvoří zpěvačka Alžběta Trusinová a Tomáš Tkáč, který kromě zpěvu obstarává také syntezátory a kytaru. Na koncertech je doprovází energický bubeník Václav Švestka.

Hlavní textařka Alžběta Trusinová často pracuje s tématem ženské zkušenosti a empowermentu. Její česky psané texty s prvky hravosti a nadsázky promlouvají k posluchačům a posluchačkám napříč věkem a pohlavím. 

Kapela vznikla v roce 2019 a vydala tři desky, Začíná (2020), Útržky (2021), za které byli nominováni na hudební ceny Vinyla a Apollo, a Třetí (2023).
Něco něco jsou pár a kapela. Spolu žijí, skládají a koncertují. A milují to.

Pořadatel