SPOLK: From scratch - premiéra
DIVADLO / Tanec – Scénický

SPOLK: From scratch - premiéra

pátek 13. září od 18:00
DIOD, Jihlava

Koná se v rámci

Vstupenky
Cena 250 Zobrazit ceny
konec prodeje 5 dní

Základní vstupenka

Základní cena 250 Kč Koupit
Studenti, senioři, ZTP 180 Kč Koupit
DIOD PASS 0 Kč Koupit

O akci

Jak to vlastně celé začalo? Z ničeho. Nejdřív jsme mysleli, že to dáme, zahladíme drobná vychýlení rovnováhy a chybné kroky, stopy nefunkčnosti, špatnou synchronizaci. Prostě se budeme tvářit, že máme všechno pod kontrolou, pohyby, tóny, paprsky světla, podlahu, strop, vlastní těžiště, podanou ruku. Někde jsme udělali chybu. Možná jsme za ni vůbec nemohli, ale už ji nemůžeme ignorovat a předstírat, že je všechno dokonalé. Ale co se vlastně stalo? A proč jsme zrovna tady? Všechno si přehráváme od nuly.

Taneční inscenace, která se odvíjí jako proud nenápadně eskalujících obrazů. Od banálních přešlapů a každodenních podlostí k potřebě vzájemné blízkosti. Dva tanečníci se setkávají v divadelním i existenciálním provizoriu. Funkční svět se rozpadá pod rukama. Co zbývá na konci, když všechno ostatní selže? Co zůstane po našich groteskních snahách opřít se jeden o druhého? Jen tančící stíny. Koproducentem inscenace je pražské Studio ALTA, partnerem jihlavské divadlo DIOD. Projekt vznikl ve spolupráci s prostorem AREAL v Bukurešti a brněnskou kulturní fabrikou Industra. Finančně tvorbu podpořilo MK ČR a Evropská unie prostřednictvím programu Erasmus+.  Poděkování patří Žanetě Musilové, Kateřině Jabůrkové a Lucii Kašiarové. Chyba jako vada, omyl v jednání, úsudku nebo chování, která vede k nezamýšleným nebo nepříznivým následkům. Může se pohybovat od drobných nedopatření, až po chyby, které mají významný dopad na život člověka nebo jeho okolí. Chyby jsou přirozenou součástí učení a růstu a mohou poskytnout cenné ponaučení pro budoucí rozhodnutí a jednání. Opakované nebo neopatrné chyby však mohou naznačovat nedostatek pozornosti k detailům nebo nedostatek odpovědnosti. Je důležité chyby uznat a poučit se z nich, ale také podniknout kroky, aby se v budoucnu neopakovaly. Pojem zavinění implikuje pocit odpovědnosti, ať už pozitivní nebo negativní. Inscenace se zabývá společenským vnímáním chyby jako převážně negativním jevem a otevírá další možnosti pohledu na chybu jako takovou.

Inscenační tým: Choreografie a režie / Adam Kmenta, David Králík, DiS. Dramaturgie / MgA. Ondřej Novotný, DiS. Konzultace / Žaneta Musilová, DiS., Kateřina Jabůrková, DiS., BcA. Ester Trčková Hudba / Bc. Václav Chalupský Interpretace / Adam Kmenta, David Králík, DiS. Scénografie s kostýmy / Hana Frišonsová Light design / Tomáš Morávek Produkce a propagace / Magdalena Jirků, Viktorie Budinská

Koná se v rámci

DIOD PASS

Vzlet: Objal mě bůh a nic / Malá inventura - 3. října od 19:30, DIOD, Jihlava

Damúza: Krajina v batůžku / Malá inventura - 5. října od 17:00, DIOD, Jihlava

The Same Self: ObnaŽena - 19. října od 19:30, DIOD, Jihlava

Bazmek entertainment: Uran235 - 9. listopadu od 19:30, DIOD, Jihlava

Pulsar: Vyjdu z lesa, vyjmu páteř ze svého hřbetu a budu ji mít místo meče - 28. listopadu od 19:30, DIOD, Jihlava

Pořadatel

DIOD - divadlo otevřených dveří