Jan Hrubý & KUKULÍN
KONCERT / Hudba – Folk / Country, Rock, Worldmusic

Jan Hrubý & KUKULÍN

středa 25. září od 20:00
Dundee Jam, Kladno
Vstupenky
Cena 450
prodej do 25. září

O akci

Kukulín v čele s rockovým houslistou Janem Hrubým v kladenském Dundee Jamu!

Nepřehlédnutelná postava české bigbeatové scény a keltské hudby houslista Jan Hrubý se svým hudebním projektem odkazujícím na hudbu inspirovanou tvorbou J. R. Tolkienem, irskou, keltskou i folklórní hudbou. Na Kladně se představí v novém složení i s rozšířeným repertoárem.

KAPELA KUKULÍN: Jan Hrubý - housle/ Ruda Hálek - akordeon, klávesy, zpěv/ Jaroslav Ondráček - violoncello

POŘADATEL WEB: www.dundeejam.cz

Vystupující

Jan Hrubý (CZ) – web

LEADR FRAMUS FIVE: Jan Hrubý

Český rockový houslista známý především ze skupin Etc ., Framus 5 a Kukulín. Studoval hru na housle na Pražské konzervatoři, poté hrál na baskytaru a později na housle ve skupině Reciprocity. Od roku 1975 až po zákaz zpívání pro Vladimíra Mišíka v roce 1982 hrál v Etc ., od roku 1983 hrál v Blues Bandu Luboše Andršta. V roce 1984 se přidal ke skupině Michala Prokopa Framus 5 a výrazně ovlivnil album Kolej Yesterday. Od roku 1987 také hraje s Michalem Prokopem a Lubošem Andrštem v akustickém triu. Na počátku 90. let 20. století jej ovlivnil keltský rock, vydává desky se skupinou Kukulín (inspirované knihami J. R. R. Tolkiena) . V roce 2023 získal ocenění v kategorii Osobnost beatové síně slávy.

Značný vliv na Jana Hrubého má keltská hudba, s kterou se sblížil na počátku 90. let při svých cestách s akordeonistou Rudou Hálkem do waleského městečka Presteigne. Tam poznal kytaristu a zpěváka Petera Mustilla, s kterým navázal úzkou spolupráci na britské i české straně. Duo, které založil s Rudou Hálkem, se po příchodu flétnisty Martina Čecha a zpěváka, hobojisty a klávesisty Jana Koláře rozšířilo na skupinu Kukulín, která odvozuje svůj název od irského mýtického hrdiny CúChullaina.

Po natočení desky Cesta na severozápad, kterou pokřtil prezident Václav Havel, a o rok později Arthurś stone, se začali prezentovat na české hudební scéně jako trio Kukulín ve složení: Jan Hrubý, Ruda Hálek a Jan Kolář. V této sestavě byli každý rok zváni na velký folkrockový festival Broad sheep, který se koná ve městě Presteigne ve Walesu. Festivalu se Jan Hrubý a Kukulín účastnili pravidelně až do roku 2005. V roce 2022 odešel z kapely Jan Kolář a nahradil ho violoncellista Jaroslav Ondráček. Od roku 1993 se trio Kukulín pohybuje převážně v českých a moravských rockových klubech, na letních festivalech a dalších hudebních akcích po celé republice . V nové sestavě připravuje Kukulín další žánrové rozšíření repertoáru.

POŘADATEL: Dundee Jam

Kladenský music club Dundee Jam, multikulturní prostor s tradicí již pětadvacet let, přináší u svého jubilea sérii výročních koncertů 2023 v kladenském Domě kultury!

Pár slov o Dundee Jamu:

Příjemné posezení v prostředí inspirovaným australskou faunou a flórou v podání nástěnných maleb. Můžete nahlédnout do černošské vesnice či mezi zvířata co žijí v Austrálii.  To vše podbarvené žánrově vybranou hudbou a širokou nabídkou nápojů a chuťových specialit nejen z našeho grilu.

Pořádané koncerty v Dundee Jamu mají díky originálnímu prostředí svou jedinečnou atmosféru. Prolínají se zde kapely mnoha žánrů od rocku, bluesu, jazz, funk, drum&bass, world music přes alternativu až po keltskou hudbu, ale i folk či punk. Pravidelně v Dundee Jamu koncertují přední čeští muzikanti a po dlouhých letech spolupráce již i přátelé jako např. Michal Prokop, Jan Hrubý, Ivan Hlas, Vladimír Merta, Tomáš Kočko, Lenka Dusilová, Thom Artway, kapely Zrní, minus123minut, Vltava, Bran, Neřež, Vanua2 a mnoho dalších. Vzpomínáme též na nezapomenutelné koncerty Vladimíra Mišíka, legendární Blue Effect s Radimem Hladíkem nebo hudební projekty Luboše Andršta. Dále zde mají prostor regionální kapely, které se v klubu mohou setkávat společně na jednom podiu. Krom koncertů zde probíhají djs party ve stylu funk, jazz, latina, elektronica, reggae, rock-pop ad., ale i divadelní a literární akce. Prostor dáváme také místním umělcům, kteří pravidelně vystavují své fotografie či obrazy v Galerii Dundee Jam, kdy se kloubí propojení hudby a umění. Dále je možné zamluvit si celý klub nebo jen jeho část pro uzavřenou společnost s naší gastronomickou nabídkou. Na požádání si můžete zapůjčit šachy, karty, Člověče nezlob se nebo si zahrát fotbálek na perfektním španěláku, samozřejmostí je wifi připojení. Specialitou podniku je grilování steaků nebo burgerů v jakoukoli denní i noční hodinu. V létě si můžete posedět na zahrádce pod ohromným smrkem a vychutnat si příjemnou atmosféru přírodního dvorku uprostřed města.

www.dundeejam.cz

 

Pořadatel