Akce byla zrušena

Skrytá krása kamenů červenec
WORKSHOP / LEKCE / Zájmy / Hobby

Skrytá krása kamenů červenec

sobota 27. července od 9:00
Dům přírody Moravského krasu, Vavřinec

O akci

Pojďme spolu odhalit příběh vápence z Moravského krasu. Vytvoříme si unikátní exponát z kamene, který si každý sám pod odborným vedením najde, po rozříznutí naleští a odnese domů.

Program bude probíhat pro zájemce o hledání skryté krásy kamenů 27. 7. 2024 od 9 hodin do 15 hodin. Sejdeme se na předem dohodnuté lokalitě, kde si každý najde pod odborným vedením geologa Ing. Jiřího Šafaříka CSc., svůj kámen (vápenec).

Následně se přesuneme do Domu přírody Moravského krasu, kde si vápenec zpracujeme do podoby sbírkového kamene. Navštívíme také interaktivní expozici, kde se dozvíme, jak vápence, jeskyně i další krasové jevy vznikaly. 

Více informací

Cena programu obsahuje: odborné vedení, pomůcky a materiál na zpracování kamene, vstup do expozice Domu přírody, vlastní zpracovaný vzorek vápence s podstavečkem a informací o něm.

Dospělý: 500 Kč
Dítě, senior, student: 400 Kč

Dopravu v rámci programu si účastníci zajišťují sami. Přibližný počet účastníků ve skupině je 20 osob. Upozorňujeme, že parkoviště kolem Domu přírody jsou zpoplatněny jinou společností, která vybírá 100 Kč za osobní auto.

Více informací: https://www.dumprirody.cz/moravsky-kras/akce/skryta-krasa-kamenu-cerven-2024/

Další akce pořadatele

Skrytá krása kamenů září - 21. září od 9:00, Dům přírody Moravského krasu, Vavřinec

Skrytá krása kamenů říjen - 19. října od 9:00, Dům přírody Moravského krasu, Vavřinec

Pořadatel

Dům přírody Moravského krasu