Předprodej byl ukončen

Koncert lektorů MHK 2024
KONCERT / Hudba – Klasika

Koncert lektorů MHK 2024

neděle 28. července od 19:00
Městský sál na Vráži, Černošice

O akci

Na počest 200 let narození Bedřicha Smetany zazní jeho Vltava v komorní úpravě pro smyčcový kvintet a klavír. Další zajímavou skladbou bude klavírní kvintet "Pstruh" Franze Schuberta s variacemi na nápěv této jeho písně. Nepříliš obvyklý bezdotykový nástroj těremin, vynález Lva Sergejeviče Těrmena, využívající rozdílových tónů při dvou různých kmitočtech elektromagnetických vln, jehož zvuk se podobá zpěvu, nebo houslím, rozezní černošická těreministka, houslistka, violistka, kytaristka, zpěvačka, režisérka, malířka a sochařka Marie Ladrová. Skladbu pro sólový kontrabas hráče Národního divadla Vojty Kuchynky provede jeho kolega Pavel Pospíšil. Skladby pro housle zahrají Natalia Šumejko a Václav Polívka. Zazpívá tenorista Stanislav Mistr, soubory doplní violistka Alice Šíchová, violoncellista Tomáš Strašil a klavírista Jan Polívka.

Koncert je zahájením Mezinárodních hudebních kurzů 28.7.- 1.8. v ZŠ Jeden strom v Černošicích-Mokropsech, Topolská 2036 s výukou hry na hudební nástroje, zpěvu sólového i sborového, dirigování, komorní a orchestrální hry, skladby, se semináři nástrojové a pěvecké techniky, intonace, interpretace a improvizace.

Závěrečný koncert účastníků bude rovněž v Městském sále na Vráži s dobrovolným vstupným 1.8. v 19h. Přihlásit se lze na v.polivka@seznam.cz , nebo na tel. 724 578 031, 605 720 158, informace lze najít i na www.polivka.biz a www.prazstipevci.cz

Koncerty a kurzy podporují černošičtí občané a Středočeský kraj. Město Černošice již druhý rok ne.