Festival Radoslav II.
FESTIVAL / Představení – Činohra / Stand-up / Talk show

Festival Radoslav II.

1. – 3. listopadu od 19:00
Kulturní dům, Radostín nad Oslavou
Vstupenky
od 110 do 280 Zobrazit ceny
prodej do 31. října

Strakonický dudák

Základní cena 110 Kč Koupit
Dítě do 12 let 60 Kč Koupit

Lampa pana Aladina

Základní cena 150 Kč Koupit
Dítě do 12 let 100 Kč Koupit

Lidi jako herci: Nepřipravený večer

Základní cena 280 Kč Koupit
Dítě do 12 let 200 Kč Koupit

Stand up Down

Základní cena 280 Kč Koupit
Dítě do 12 let 200 Kč Koupit

O akci

Druhý ročník divadelního festivalu komedie v Kulturním domě Radostín nad Oslavou!

Od pátku do neděle budete mít možnost zhlédnout čtyři divadelní představení a letos bude ochutnávka komediálních žánrů opravdu pestrá. Klasická komedie, čirá improvizace, svérázná pohádka a nakonec výjimečný stand-up podvečer.

Odpojte už tradičně jednou za rok na chvíli mladistvým wifinu, babičkám zazimujte motyčku a přijďte si všichni odpočinout od pracovního koloběhu!

Více informací

Ceny vstupenek v předprodeji o 20 Kč levnější!

Program:

---

Pátek 1. 11. 2024

V 19:00 - Strakonický dudák

Délka: 120 minut (s dvěmi přestávkami)

První ročník našeho festivalu proběhl naprosto nádherně a ke všeobecné spokojenosti. Mrzela nás na něm jen jedna věc - nehrál na něm domácí tým. Letos jsme však dokázali tuto ostudu napravit a moc se na dudáka těšíme!

---

Sobota 2. 11. 2024

V 15:00 - Lampa pana Aladina

Délka: 50 minut (bez přestávky)

Rodinná pohádka pro děti od 3 let.

Podomní prodejce, trhovec Aladin se snaží vydělat na všem, hlavně aby se vyhnul opravdové práci. Když se potká s Jasmínou, získá něco daleko cennějšího. Ovšem není jediná s kým se potkal a v tom bude háček.

Divadelní uskupení JAROMÍR je dvojice profesionálních herců, Jarka Sýkorová a Mirek Sýkora. Hrají spolu od roku 2013. Oba jsou absolventy JAMU v Brně.

Kultovní manželé Sýkorovi u nás na loni na festivalu zazářili s Nejvíc detektivní pohádkou o inspektorovi Kluzó, pozvánka na další ročník festivalu tedy byla samozřejmostí.

--

Sobota 2. 11. 2024

V 19:00 - Nepřipravený večer

Délka: 60-90 minut (bez přestávky)

Oslava volné improvizace!

Hrají: Tereza Volánková, Zdislava Pechová, Dominik Teleky a Dalibor Buš

Lidi jako herci je skupina přátel a kolegů z brněnského Divadla Husa na provázku, kteří milují improvizaci, a proto se jí také věnují. Nepřipravený večer je formát, jehož prostřednictvím nabízí divákům neopakovatelný zážitek, na kterém se mohou (někdy dokonce nevyhnutelně musí) více či méně podílet. Premiéra i derniéra v jednom, tornádo volné improvizace, do jehož oka je možné vstoupit a prohlédnout si svoje téma, zážitek, problém nebo touhu zvenčí. Pokud tedy máte odvahu. Společný sestup do kolektivního nevědomí a ohledávání hranic vkusu i humoru.

Pozvání tohoto uskupení na festival byla jasná volba nejen proto, že si chtěl jeden z organizátorů festivalu taky trochu zahrát, ale i proto, že se jedná o výrazný a specifický proud na české improvizační scéně.

--

Neděle 3. 11. 2024

V 17:00 - Stand up Down

Délka: 60 minut (bez přestávky)

Talk show s herci Divadla Aldente o herectví, zálibách, lásce a všem, co je zrovna napadne. Protože když chce být člověk hercem, tak musí udělat něco, aby se nestyděl: třeba hrát naplno, ať se děje co se děje nebo dopřát svým divákům emoční příděl!

Žánr stand up comedy dnes dělá téměř každý. Málokdo se ale dovede vyjádřit tak pravdivě a upřímně jako herci s Downovým syndromem. Ti svými neobyčejnými způsoby vyjádření a smyslem pro humor hovoří o obyčejných tématech z jejich aktuálního života: o rodině, lásce, koníčcích či snech do budoucna. Nejen, že tak “uleví” sami sobě, navíc nevšedně přibližují problematiku své sociální bubliny i širší veřejnosti.

Stand up Down jsou neobyčejné rozhovory o obyčejných věcech za doprovodu kapely v podání Jana Kyncla, Ondřeje Klíče a dalších. Show moderuje, nebo se o to aspoň snaží, Filip Teller. Vydatně mu s jeho nelehkým úkolem pomáhá výjimečná asistentka Martina Trusková alias Voldemort neboli Leonardo, želva Ninja (a jindy zase Karel Gott, Marcus a Martinus nebo Zdeněk Svěrák).

Pozvánka na náš festival pro Filipa Tellera na sebe nenechala dlouho čekat. Vzpomínáte jak loni bryskně a autenticky rozesmívál celý sál v představení Čecháčci a Čoboláci? Letos si s sebou přiveze ještě větší a ještě autentičtější bandu!

Pořadatel