O akci je zájem, vstupenky rychle mizí

Jesnění
FESTIVAL / Umění – Moderní

Jesnění

5. – 8. září od 10:00
různá místa, Jeseník
Vstupenky
od 300 do 5 000 Zobrazit ceny
konec prodeje 9 hodin

Zasněný/á student/ka

Prázdniny jsou v trapu, ale ty s námi můžeš dál snít! Podpoř nás základní částkou 300 Kč a zasni se uprostřed bohatého kulturního programu a jedinečných kulis jesenických hor.

Základní cena 300 Kč Koupit

Bdělý/á senior/ka

Pozor, tahle akce není jenom pro mladý. Už za tři stovky můžete vidět nevídané a slyšet neslýchané. Speciální cena vstupného pro všechny, kdo mají dle občanky nárok na seniorskou slevu, ale duchem jsou stále mladí.

Základní cena 300 Kč Koupit

Lucidní snílek

Jesnění je festival, který stírá hranice snu a reality. Pokud chcete zažít sen, ze kterého se nebudete chtít probudit, podpořte náš festival pětistovkou a my slibujeme, že vás ho necháme dosnít až do konce!

Základní cena 500 Kč Koupit

Noční můra

Někdo to rád děsivé. Dosud jsme si mysleli, že připravovat festival je noční můra pouze pro organizátory, ale teď ji můžete zažít i vy. A jenom za osm stovek. A to chcete, ne?

Základní cena 800 Kč Koupit

Účastník/účastnice expedice do světa snů

Připojte se na naši velkolepou výpravu do světa snů o tom nejlepším sousedsko-kulturním festivalu v Jeseníku. Počet míst účastníků expedice je omezen, tak si chyťte svoje místo, ať vám neunikne.

Základní cena 1 200 Kč Koupit

Vedoucí expedice do světa snů

Máte zkušenosti se snovou turistikou? Jste vybaveni dobrým vkusem a nezaleknete se ani výpravy do náročného horského terénu? Pak pro vás máme místo vedoucího v naší snové expedici, místo je honorováno částkou 1 800 Kč, tak se nehlaste všichni.

Základní cena 1 800 Kč Koupit

Hypnagogický/á vizionář/ka

Spíte nebo bdíte? Ať už na své geniální vize přicházíte ve stavu plného vědomí nebo jsou výplody halucinací, chceme je. Vaše vize a váš finanční příspěvek může náš festival posunout zase o kus dál. Cena jsou pouhé 3 000 Kč.

Základní cena 3 000 Kč Koupit

Vykladač/ka snů

Zcela jedinečné schopnosti se otevřou tomu, kdo podpoří festivalovou akreditaci částkou 5 tisíc korun. Získá nadpřirozené schopnosti a uvidí do hlav ostatních lidí. Mužské mlčení ani ženské „možná“ pro vás už nebudou výzvou, jako vykladač/ka snů si vyložíte všechno tak, jak se ostatním zdá.

Základní cena 5 000 Kč Koupit

O akci

Jesnění je festival současného umění v Jeseníku, který představuje jak tuzemskou i zahraniční uměleckou scénu, tak lokální nezávislou scénu a kulturně kreativní osobnosti. Je jedinečnou akcí svého druhu v celém regionu, zasazenou do unikátního prostředí jesenických hor. Letošní čtvrtý ročník se bude konat od 5. do 8. září 2024. Návštěvníky čeká pestrý a bohatý kulturní program odehrávající se ve veřejném prostoru města Jeseník a nedalekých lázní. Propojením účinkujících a míst jejich vystoupení se snaží poukazovat na zajímavé lokality, které mnohdy zůstávají mimo pozornost návštěvníků i místních. Zaje/sněte se s námi…!

Chceme Jesnění zachovat charakter sousedsko-kulturního festivalu dostupného každému, proto je převážná část festivalu přístupná za dobrovolné vstupné, jehož výši si můžete zvolit sami.

S festivalovou akreditací máte přístup na celý program festivalu, a to včetně zpoplatněných programových bodů (živý podcast Přepište dějiny, divadelní představení Partyzánka, sobotní koncertní večer ve Wooxu), na které se jinak budou samostatně vstupenky prodávat na místě.

Více informací

  • Koncerty 🎵

  • Divadelní představení a pouliční představení nového cirkusu 🎭

  • Literární čtení 📖

  • Výstavy a workshopy 🖌️

  • Komentované procházky 🗣️

  • Restaurant Day 🍽️

  • Sousedská pouliční slavnost 🎊

a mnoho dalšího…🎇

více na jesneni.cz

Pořadatel