Předprodej byl ukončen

Život vojáka napoleonských válek - ZÁHLINICE 1805
PŘEHLÍDKA / SHOW / VYSTOUPENÍ / Děti / Jiné

Život vojáka napoleonských válek - ZÁHLINICE 1805

sobota 7. září od 10:00
Pivovar Záhlinice, Hulín

O akci

Srdečně Vás zveme na kulturně-historickou vzdělávací akci 

ŽIVOT VOJÁKA NAPOLEONSKÝCH VÁLEK  – ZÁHLINICE 1805 

Celodenní kulturně-historický vzdělávací program, velké vojenské historické ležení , téměř 200 účinkujících,  historická vojenská nemocnice gardového námořnictva a autentické lékařské zákroky. Vojenská polní kuchyň navaří spoustu dobrého jídla.

Unikátní expozice historických kanónů cca 15 kusů. Regimenty evropských armád, které se zůčastnili Bitvy tří císařů u Slavkova, předvedou výcvik, výzbroj a výstroj. Z jezdecké kavalerie uvidíme, Hulánského jezdce, francouzkého a rakouského kyrysníka, ruského adjutanta, francouzké dragouny a myslivce.

RARITOU jsou unikátní ukázky Zlínské jízdní policie, služební hipologie, kde nám  předvedou jezdci úžasné dovednosti služebních koní. 

Řemeslná vesnička, ženy s dětmi a živá zvířata v ohradách putující s armádou. Pro děti máme připravenou arénu ze slámy a lukostřelbu,historický kolotoč, vodní hrátky a další hry, vyskouší si zručnost v kovárně , anebo odlejou cínové vojáčky, malování na obličej, a balónkové radosti.

Zážitků plný den zakončíme fascinující bitvou , po bitvě odhalením památníku padlým koním a piétním aktem věnovaný obětem válek.

Vstupné:

  • dospělí 150 Kč
  • děti 60 Kč
  • rodinné (2 dospělí + 2 děti) 300 Kč

Další akce pořadatele

Království z ledu - 14. září od 15:00, Městské kulturní centrum, Hulín

ŽIVOT V RADOSTI - Sandra Pogodová a Tomáš Lukavec - 13. října od 19:00, Městské kulturní centrum, Hulín

Vánoce Osmaniho Laffity - 26. listopadu od 19:00, Městské kulturní centrum, Hulín