O akci je zájem, vstupenky rychle mizí

DELORAINE + Żniwa v Olomouci
KONCERT / Hudba – Worldmusic

DELORAINE + Żniwa v Olomouci

pátek 20. září od 19:00
S-Klub, Olomouc
Vstupenky
Cena 550
konec prodeje tři dny

O akci

Česká paganfolková skupina Deloraine úplně poprvé na samostatném koncertě v Olomouci. Dvouhodinový divoký pohanský koncert, vědma, tanečnice, rituály a pohanská božstva. Bude se tančit a bude se zpívat.

Jako předkapela vystoupí talentované polské multiinstrumentální pohanské duo Żniwa.

Živá vystoupení Deloraine jsou plná pohanských tanců, tajemných rituálů a nekonečného proudu energie. Užijete si mocné hlasy, zvuk mnoha etnických a exotických nástrojů a show ve výjimečných kostýmech.Vše na pódiu doprovodí rohatá vědma z klipu Ragnarok, temné severské norny, pohanský bůh Cernunnos, rituály a krásné tanečnice.

V písních se kapela zabývá tématy z fantasy literatury, mnoho písní je ze světa světa Zaklínače (Zaklínač, Yennefer, Nilfgaard, Srdce z kamene) mýtů a ság z dávných keltských, slovanských a severských pohanských dob, jako třeba Ragnarok a Sabat.

VSTUPENKY:
Předprodej Smsticket - 550,- Kč
Na místě v den konání akce - 599,- Kč

Vystupující

Deloraine (CZ) – web / web / fb / soundcloud / bandzone / insta / youtube / Spotify Żniwa (PL) – web

Více informací

Deloraine vydali dvě alba, Vlaštovka a Srdce z kamene, která byla obě vyhlášena albem týdne na největším českém hudebním portálu musicserver.cz, a několik singlů včetně dvou videoklipů natočených pro populární hra Witcher 3: Wild Hunt.

Deloraine vystupují na na významných zahraničních festivalech jako Wave Gotik Treffen (DE), Hornerfest (DE), Cernunnos fest (FR), Kilkim Zaibu (LT), Trolls&Légendes (BE) nebo Echos & Merveilles (FR). Kapela se opakovaně objevuje na významných českých festivalech jako je Keltská noc nebo na zaklínačských festivalech Con Morhen a Blavicon. Deloraine tak hráli po boku se současnými ikon pohanského lidu jako Faun, Eivør, Percival, Garmarna, Corvus Corax, Subway to Sally a mnoha dalšími.

Uslyšíte mohutný hlas a tajemné barvy fléten krásné a divoké sibiřky Mashy, bohatý baryton zpěváka Sparse, artilerii Deriasových strunných nástrojů (bouzouki, kytara, kvinterna, saz, oud a mnoho dalších) , divoké housle a sladký hlas tajemné Turmawen, dunění basisty Kuby a šamanské bubny Miloše. V roce 2024 se k Deloraine přidal didgeridooista Daphyd Sens z legendární holandské paganfolkové skupiny Omnia.