Řevnice, ulice slepá
DIVADLO / Představení

Řevnice, ulice slepá

středa 18. září od 20:00
Divadlo 29, Pardubice
Vstupenky
od 80 do 160 Zobrazit ceny
konec prodeje dva dny

Základní vstupenka

Základní cena 160 Kč Koupit

vstupenka pro držitele ISIC, IYTC, ALIVE, ZTP

prodej pouze na místě na základě předloženého průkazu

Základní cena 80 Kč

O akci

Audiovizuální dokumentární esej s fikčními prvky.

Skrývá se trojice přátel před bombardováním ruskou armádou nebo pracuje na grantem podpořeném uměleckém projektu, který téma ruského napadení Ukrajiny zpracovává? Jsme svědky strachu z probíhajícího konfliktu nebo strachu, že se trojici umělců nepodaří ztvárnit válku jako téma a dostát požadavkům, jež plynou z grantu, který na svůj projekt dostala? Toto vše je možné jen díky surreálnému prostoru, kde se stírá hranice mezi realitou a fikcí situovanému do zahrady městysu Řevnice u Prahy, kde se celá věc odehrává. Prostřednictvím paralelní existence obou světů – světa válečného konfliktu i světa, který toto téma zpracovává, si autoři kladou otázky týkající se problematičnosti umělecké reflexe válečného konfliktu, institucionální podpory umění, války jako takové i vlastních strachů, které lze promítnout v podstatě kamkoli.

Více informací

Pavel Havrda je vizuální umělec. Ve své umělecké tvorbě zkoumá vývoj a proces strukturování organických forem napříč jejich proměnami v čase a prostoru. Kromě realizací v galeriích se věnuje divadlu a hudbě.

Petra Hůlová patří mezi nejpřekládanější české autory, je držitelkou většiny prestižních literárních cen (Magnesia Litera, Kniha Roku LN, Cena Jiřího Ortena, Cena Josefa Škvoreckého).

Petr Vrba je jedním z předních českých hudebníků věnujících se hudební improvizaci a pravidelně v této oblasti spolupracující se zahraničními umělci jako interpret, vedoucí workshopů nebo organizátor koncertů.