Národní divadlo Praha – Robot Radius
DIVADLO / SHOW / VYSTOUPENÍ / Představení / Umění

Národní divadlo Praha – Robot Radius

čtvrtek 3. října od 19:00
Kulturní centrum, Česká Třebová
Vstupenky
Cena 450 Zobrazit ceny
prodej do 3. října

Velký sál

Základní cena 450 Kč

Přístavek

Základní cena 450 Kč

O akci

Na planetě Zemi vyhynul život a ovládají ji jen neživé technologie. Zbyl však ještě poslední člověk – vědec, který má dokončit systém transformace člověka fyzického v člověka digitálního. Pochybnosti, které pociťuje, jsou možná tím posledním, co jeho mysl váže k podstatě lidské existence, které se dobrovolně vzdává. Ale třeba tomu tak není, třeba bude toto rozhodnutí evolučním skokem, ze kterého vzejde nové lidstvo. Inscenace Robot Radius vzešla z volného dialogu s divadelní hrou Karla Čapka R.U.R. Na scénu vstupují v tvůrčí symbióze živí umělci a nejmodernější technologie. Představitel Robota Radim Vizváry s pomocí senzorů umístěných na svém těle proměňuje v reálném čase to, co se děje na plátně. Svým pohybem tedy manipuluje s obrazem. Interaktivní je i zapojení živé hudby Michala Pavlíčka, kdy snímání zvukové linky spouští nebo ovlivňuje dění na plátně. Nastává tak vizualizace lidské myšlenky vyjádřené pohybem či zvukem.

Projekt vznikl ve spolupráci s Kanceláří generálního komisaře účasti České republiky na Všeobecné světové výstavě EXPO 2020 v Dubaji. Právě tam se na konci října 2021 představil Robot Radius návštěvníkům z celého světa.

Hrají: R. Vizváry a M. Pavlíček

Režie: Miřenka Čechová

Na toto představení platí abonentní průkazky, zbývající vstupenky v omezeném počtu v předprodeji na www.kcct.cz, v Městském muzeu (Klácelova 11), v kanceláři Kulturního centra (Nádražní 397) a 1 hodinu před začátkem u pokladny.

Pořadatel

Kulturní centrum Česká Třebová