Anna Vaverková + whyohwhy
KONCERT / Hudba – Elektronika, Indie / Alternative, Spirituální

Anna Vaverková + whyohwhy

sobota 5. října od 19:00
Prostor 44, Zlín
Vstupenky
od 150 do 400 Zobrazit ceny
prodej do 5. října

Studuju

Základní cena 150 Kč Koupit

Nestuduju

Základní cena 250 Kč Koupit

Aristokracie

Základní cena 400 Kč Koupit

O akci

Anna Vaverková 

  • Civilní elektronický pop o (ne)obyčejných věcech v životě. V devatenácti Anna Vaverková odjela z Prahy studovat do Berlína, kde se stala členkou indiepopové skupiny The Flavians, s níž si zahrála i na festivalu Glastonbury. K češtině se vrátila ve svém sólovém projektu, který je intimnější, ale nezapomíná ani na chytlavost. Na EPčku Roztomilá holka zpívá Anna Vaverková o stereotypech, úzkostech i hledání vlastní identity ve světě, který by nás měl nejraději co nejjednodušší.

whyohwhy

  • Minimalistická hudba brněnské pětice whyohwhy stojí na neotřelém přístupu k vokálům a kolektivní práci ve prospěch celkového vyznění. Skupina se pohybuje na pomezí žánrů jako jsou například slowcore či dream pop. Lyriku narážející na úskalí života v patriarchální pozdně kapitalistické společnosti podtrhují přírodní a mytologické motivy. Debutové album Bruises, které vyšlo v polovině února pod hlavičkou Day After Records, tvoří devět písní provázejících posluchače abstraktní potemnělou krajinou plnou neotřelé poetiky, nápaditých kompozic a promyšlených aranží. Za častého využití přírodních motivů objevuje osobitá pětice skryté hlubiny každodenního života, mezilidských vztahů a interakcí. S pokročilejší stopáží se album noří do tematicky temnějších vod. Ačkoli budou whyohwhy v Tasově debutovat, někteří členové kapely už si na Besedě v minulosti zahráli – zpěvačka Barbora Hora před lety zazářila v Soutěži písničkářů se svým sólovým projektem, bubeník Daniel Vladík se zase v topolovém hájku představil s brněnskou kapelou MMNK.

 

Akce je součástí projektu Hudebních cen Vinyla a kulturní zlínské platformy Zvěřinec.

Vystupující

Anna Vaverková (CZ) – fb / soundcloud / bandzone / bandcamp / insta / youtube / Spotify Whyohwhy (CZ) – fb / bandcamp / insta / youtube / Spotify

Pořadatel

spolek Zlínský Zvěřinec