Ploy
KONCERT / Hudba – Elektronika, Funk / Soul, Jazz

Ploy

čtvrtek 10. října od 20:00
Dundee Jam, Kladno
Vstupenky
prodej do 10. října

O akci

ALBUM TOUR - JEJÍ JMÉNO JE PLOY

No-bass band z Prahy, instrumentální trio, neustále rozšiřující své osobní pojetí „fusion“. V tvorbě skupiny Ploy se mísí improvizovaný free jazz, funk a elektronika, zkrátka fusion 21. století a nově též původně nahrané hlasy a zpěvy. 

Kapela Ploy vydává druhé album!
Novinka jménem Její jméno je Ploy vychází pět let po prvním, eponymním albu kapely. Obsahuje devět skladeb, všechny ve studiové premiéře až na jedinou výjimku: skladbu Hassliebe kapela nahrála podruhé, mnohem lépe a barevněji než na dvojsinglu vydaném před čtyřmi lety. Košaté a barevné je ovšem celé pojetí alba: kromě „mateřských“ nástrojů tria a obligátních readymade z freesound.org se tu objevuje violoncello, housle, akordeon, trubka, ukulele, dokonce sitár.


Link na celé album (youtube): https://t.ly/WF0Im

Vystupující

Ploy (CZ) – bandzone

Více informací

Hostují výhradně rodinní příslušníci kapely (nebo samotní její členové v nezvyklém obsazení, a to i pokud na daný nástroj v podstatě neumějí). Konceptuální obrys alba naznačují také „životopisné údaje o přiložených skladbách“, tedy jakési medailonky na pomezí faktů a snů, vytvářející matnou mozaiku mentálního prostoru, z nějž hudba vzešla.

Prostor samotné hudby lze žánrově popsat těžko, stále tedy slouží někdejší definice: „pop se strychninovým úsměvem, nakyslý jazz s příměsí TNT“. Ani personální složení se nemění: kytara Tomáš Braun, klávesy Mikuláš Čimbura, bubny Bohdan Karásek. Autorem skladeb je Tomáš Braun za spoluautorství ostatních členů; kapela album sama nahrála i produkovala. Mix vytvořil Džian Baban, hudebník známý například z kapely Dalekko, o mastering se postaral Jakub Školný.

Album vychází u renomovaného vydavatelství Polí5 na všech obvyklých platformách, chystá se CD verze a na podzim vyjde na vinylu. Píseň Ptáci (se ztrácejí) předskočila ve formě singlu už koncem loňského roku a letos se dočká i klipu, či lépe „krátkého hudebního filmu“ vzniklého v koprodukci Filmové společnosti Alfreda Bouriany a Neexistující filmové společnosti Pont Neuf.

Pořadatel