Jan Spálený & ASPM
KONCERT / Hudba – Blues, Folk / Country, Jazz, Písničkáři

Jan Spálený & ASPM

středa 23. října od 20:00
Dundee Jam, Kladno
Vstupenky
prodej do 23. října

O akci

Blues černější než černý
je nutně podezřelý.
A tak je to se vším… Jan Spálený

JAN SPÁLENÝ - BLUESOVÁ LEGENDA

  • Zpěvák s charakteristicky sípavým hlasem vystudoval pražskou konzervatoř jako tubista, průběžně hrál ale dixieland, rock'n'roll nebo rhythm & blues. Postupně se čím dál víc přikláněl k blues, až roku 1984 začal hrát se skupinou ASPM, kterou založil s Petrem Kalandrou a Františkem Havlíčkem. 

ASPM

  • Původně folk-bluesové trio léty dospělo a koncem minulého tisíciletí vyzrálo do podoby crossoverového kvintetu se pohybuje virtuózně na pomezí žánrů blues, jazz, gumbo, folk a jejich vzájemným dotýkáním si vytváří vlastní nezaměnitelné výrazivo.
  • V dnešním ASPM, což je zkratka pro Amatérské sdružení profesionálních muzikantů, kombinují blues, jazz a folk. Po boku Honzy Spáleného zde působí trumpetista Michal Gera, vibrafonista Radek Krampl, bubeník Filip Jeníček a frontmanův syn, basista a tubista Filip Spálený.
  • Hřídelí ASPM je Jan Spálený – muzikant – vypravěč, který je autorem většiny písní, zpěvákem i hráčem na kornet a piano. Každý další člen ASPM je svébytnou osobností, jejíž význam přesahuje nejen ASPM, ale i příslušný hudební klokot v této zemi.
  • V září 2022 vydal Jan Spálený s ASPM studiové album Perseidy. "Pro mou potřebu jsou Perseidy nezbytnou a nezaměnitelnou společností, která mi umožňuje zanechat po sobě stopy, zmenšující se kruhy na vodě jako ekvivalent věčného života," poznamenal pianista, který je výhradním autorem skladeb.

Vystupující

Jan Spálený (CZ) – web

Pořadatel