Lidé, kteří mění naše města
KONFERENCE / KONGRES / Osobní rozvoj

Lidé, kteří mění naše města

8. – 9. listopadu od 16:00
Divadlo Husa na provázku, Brno
Vstupenky
od 450 do 2 600 Zobrazit ceny
prodej do 8. listopadu
do zdražení 33 dní

Základní vstupenka

Základní cena 2 600 Kč Koupit

Student, senior a ZTP

Základní cena 2 400 Kč Koupit

Workshop s Behavio

Jak můžeme lépe pracovat s daty, která má municipalita k dispozici. Workshop povede Michaela Trtíková Vojtková.

Základní cena 450 Kč Koupit

Workshop s MUNI

Vizualizace dat a jak je komunikačně uchopit.

Základní cena 450 Kč Koupit

Workshop vizuální smog

Neziskovka Naše kultivovaná města a Veronika Rút vás provedou možnostmi kultivace reklam ve městě.

Základní cena 450 Kč Koupit

O akci

Pokud nevíme, jak věci měnit, nikdy se neodvážíme. Přichází 12 statečných, kteří mění naše města a mají skvělé výsledky v terénu. Ředitelka, úředník, podnikatel, mecenáši, aktivista, designérka, architekt a politik. Každý se podepsal do tváře svého města jinak a všechny postupně pečlivě vyzpovídá one&only Čestmír Strakatý. Každý host bude mít 25 minut na prezentaci a následně jej podrobí otázkám Čestmír v 25 minutové debatě na tělo. 

Zapomeňte na stříhání pásek před kašnou, tito lidé svými projekty skutečně mění své město a životy jeho obyvatel. Získáte know-how z různých oborů, které se věnují kultivaci města. Brněnské Vánoce, Automatické mlýny Pardubice, inovativní dopravní aplikace a kultivace vizuálního smogu. Kolik lidí má být týmu? Jak dlouho to trvá? Jaký je rozpočet? Co jsou největší překážky a jak je překonat? Buďte u toho a získejte klíč k úspěchu svých projektů!

Oba večery plné inspirace proběhnou v sále divadla Husa na provázku v centru Brna, včetně afterparty, networkingu a workshopů. Jako diváci máte jedinečnou možnost zvolit nejsympatičtější osobnost večera, která dostane speciální ocenění. Po celou dobu konference se můžete těšit na skvělé občerstvení Café Pilát a biodynamické víno z Krásné hory. Jako návštěvníci získáte také přístup k neveřejným video záznamům všech přednášek.

Potvrzení řečníci a jejich témata:

* * *

Kultivace nádraží napříč republikou

Radana Man a František Zdeněk ze Správy železnic představí projekt Manuálu pro kultivovaná nádraží, který krotí reklamní nosiče v nádražních halách. Jakou roli v projektu hrají architekti? Jak probíhá postupná kultivace nádraží, které neprojdou velkou rekonstrukcí? Proč některé změny trvají tak dlouho? Jaká je vize do budoucna?

* * *

Od pár stánků s ručníky k mezinárodně úspěšným vánočním trhům

Jana Janulíková a Petr Štika představí svou několik let dlouhou cestu na pozicích ředitelky Turistického informačního centra a tajemníka městské části Brno-střed. Každý má na starost jinou část organizace brněnských vánočních trhů a nedávno získali pro město ocenění Evropské hlavní město Vánoc. Jak složitá byla regulace reklam? Jak vybírají obchodníky? Kolik to celé stojí a (ne)vydělává? Proč můžou být trhy důležité pro identitu města?

* * *

Může jeden dům změnit celé město?

Iniciátor přestavby a architekt Lukáš Smetana představí vlastní projekt Automatických mlýnů v Pardubicích. Proč se rozhodl pro masivní investici do národní kulturní památky? Co od projektu očekává? V čem mu nejvíc pomohl architekt projektu Zdenek Balík? Jaká je spolupráce veřejného, neziskového a soukromého sektoru? Co chtějí městu přinést?

* * *

Kultivace více než 6 000 provozoven v Česku a na Slovensku

Helena Dobrá z Plzeňského Prazdroje představí projekt kultivace partnerských provozoven. Majitelé hospod museli sami chtít změnu a Prazdroj zase musel překročit svůj stín dodavatele nápojů a všechny vést ke kultivaci veřejného prostoru. Proč jí interně řikali "zlá paní D."? Jaké tlaky zažívala? Jak se spolupráce dařila a co se naopak nepovedlo? Jaká byla reakce lidí a co na to konkurence?

* * *

Další medailonky připravujeme.

 

Akci organizuje neziskovka Naše kultivovaná města, z.s. s podporou Urban legal.

Pořadatel