Předprodej byl ukončen

Vernisáž obrazů Huni Kuin + kruh s Rapé Little Bali
KONCERT / Charita / Dobročinnost

Vernisáž obrazů Huni Kuin + kruh s Rapé Little Bali

neděle 8. září od 15:00
Little Bali, Praha

O akci

Milí přátelé!

Přichystali jsme si pro vás zcela výjimečnou akci!

Je nám velkou ctí, že u nás můžeme přivítat naše přátele a domorodé obyvatele Amazonie Yaku, Ritu a Shaneho Huni Kuin a uspořádat společně Vernisáž obrazů a Rodu de Rapé 🌿

Rita, Yaka a Shane Huni Kuin pochází ze vzdálené vesnice Chico Curumim a sami sebe nazývají jako spirituální umělce.

= O VYSTUPUJÍCÍCH =

Rita je mladá umělkyně a strážkyně tradičních znalostí, známá svou oddaností šířit povědomí o domorodé kultuře a prastarých učeních. Skrze svou práci podporuje postavení žen ve společnosti a v tradičních kulturách. 

Yaka Huni Kuin je uznávaná umělkyně a oddaná studentka tradičních nauk, medicíny a kultury. Její umělecká cesta začala v 15ti letech, kdy začala převádět své znalosti a vize na papír. Tyto vize jsou inspirovány rituály zahrnujícími posvátnou medicínu Nixi Pae.

Shane, fenomenální zpěvák z vesnice Chico Curumim je nejstarším synem náčelnice vesnice. Od narození se věnuje studiu tradiční moudrosti a posvátných písní svého lidu a zasvětil svůj život zachování a sdílení tohoto vzácného kulturního dědictví.

Společně tvoří část skupiny Kayatibu, což je skupina mladých umělců, kteří podporují tradiční dědictví kmene Huni Kuin.

Hnutí Kayatibu inspirovalo mnoho mladých domorodých lidí k posílení jejich tradiční moudrosti a pomohlo jim znovu objevit jejich identitu jako domorodých lidí. Navzdory svému mladému věku se Rita a Yaka staly důležitými hlasy pro lid Huni Kuin. Podporují vzájemnost a šíří starodávnou moudrost do celého světa.


= PROGRAM =

15:00 - Otevření prostoru 

17:00- 22:00 - Otevření Historie Huni Kuin, představení obrazů a tradiční Huni Kuin kosmologie, koncert a kruh s rapé

18:30 -Začátek koncertu a kruhu s Rapé 


Představíme vám unikátní obrazy z kmene Huni Kuin a hnutí Mahku, které reprezentují tradiční písně Huni Meka a jejich legendy.

Svět přírodních medicín a kosmovize domorodých kmenů je často velmi neobvyklá a těžce uchopitelná. Mluví univerzálním jazykem, který se často nedá uchopit do slov. Proto své vize, legendy a písně dávají do svých obrazů, abychom mohli alespoň trochu pochopit srdcem to, co nemůžeme pochopit naší myslí. 


= ZÁMĚR AKCE =

Celá akce je benefiční a vybraný zisk bude použit na výstavbu kulturního a spirituálního centra Txana Tuin ve vesnici Chico Curumim. Centrum bude sloužit nejenom spirituálnímu rozvoji mladých, ale jeho záměrem je zároveň vytvořit pro vesnici soběstačnost.


= CO JE TO RAPÉ? =


Rapé je posvátnou amazonskou medicínou, tvořenou kombinací drceného tabáku mapacho a dalších rostlin, které mohou obsahovat byliny, kůry a popel ze speciálních dřev. Mapacho je druh tabáku s mnohem větší koncentrací nikotinu a prospěšných látek než běžný tabák, který se používá v cigaretách. Směs rapé se suší, jemně rozemílá a následně se fouká do nosu pomocí tzv. foukačky (tepi, kuripe) do nosu.
Používání rapé má různé účely, včetně duchovních a léčebných. V domorodých tradicích se věří, že rapé pomáhá otevírat smysly, pročišťuje energetická centra, zvyšuje soustředění a propojení s přírodou a duchy. Také může pomoci s fyzickými a emocionálními očistami při různých nemocích a nashromážděné negativní energii (tzv. panemě).


= INFORMACE KE KONÁNÍ AKCE =
Akce proběhne v neděli 8.9. v pražském Little Bali. Adresa místa je Ve Smečkách 22, Prague, Czech Republic 11000
Umístění sálu na mapě: https://maps.app.goo.gl/fU2GCmV7YNzpR5198