Alf Carlsson/Jiří Kotača Quartet (CZ,SK,SWE)
KONCERT / Hudba – Jazz

Alf Carlsson/Jiří Kotača Quartet (CZ,SK,SWE)

čtvrtek 10. října od 19:00
Kulturní centrum, Česká Třebová
Vstupenky
Cena 240 Zobrazit ceny
prodej do 10. října

Sezení stoly

Základní cena 240 Kč

Židle vlevo

Základní cena 240 Kč

Židle vpravo

Základní cena 240 Kč

Zadní židle

Základní cena 240 Kč

Stání stoly

Základní cena 240 Kč

O akci

Alf Carlsson – kytara, Jiří Kotača - trumpeta/křídlovka, Peter Korman - kontrabas/baskytara, Kristián Kuruc - bicí nástroje

 

Alf Carlsson/Jiří Kotača Quartet je společný projekt švédského kytaristy Alfa Carlssona a českého trumpetisty Jiřího Kotači. Tyto dva oceňované muzikanty spojilo studium v nizozemském Rotterdamu a půl roku po jejich návratu do rodných zemí i plánovaný výlet Alfa do ČR, z kterého se nakonec stala krátká šňůra a posléze i regulérní kapela. Kvarteto vydalo na jaře tohoto roku své druhé album Our Stories u labelu Animal Music. V jejich hudbě se mísí vše, co mají rádi, tedy vlivy lyrické skandinávské hudby a moderního jazzu se špetkou R'n'B, hip hopu, popu a rocku. To vše, podbarveno živou elektronikou, vytváří unikátní zvukovou kombinaci této kapely, která klade důraz na zvukovou pestrost a silné melodie. Alf Carlsson komponoval hudbu pro Nobelovu cenu míru a Jiří Kotača je nominovaným umělcem na Cenu Anděl a držitelem ceny Česká jazzová sklizeň 2020. Kapelnické duo doplnili nejžádanější slovenští jazzmani mladé generace - Peter Korman na kontrabas/baskytaru a Kristián Kuruc na bicí nástroje. Samotní kapelnící patří mezi oceňované hudebníky mladé generace ve svých zemích. Kapela odehrála desítky koncertů na jazzových festivalech a v klubech ve Švédsku, Bulharsku, Rakousku, Itálii, Německu, Slovensku a České republice. 

Na toto představení platí abonentní průkazky, zbývající vstupenky v omezeném počtu v předprodeji na www.kcct.cz, v Městském muzeu (Klácelova 11), v kanceláři Kulturního centra (Nádražní 397) a 1 hodinu před začátkem u pokladny.

Vystupující

Alf Carlsson/Jiří Kotača Quartet (CZ) – fb

Pořadatel

Kulturní centrum Česká Třebová