V míru vitřním a vnějším
PŘEDNÁŠKA / Komunita / Hnutí / Osobní rozvoj / Zdraví / Životní styl

V míru vitřním a vnějším

pondělí 23. září od 18:30
FF UK, Praha
Vstupenky
od 199 do 555 Zobrazit ceny
konec prodeje 6 dní

Základní vstupenka

Základní cena 355 Kč Koupit

Student / důchodce

Základní cena 277 Kč Koupit

Hluboko do kapsy

Základní cena 199 Kč Koupit

Podporuji

Základní cena 555 Kč Koupit

O akci

Téma míru je v dnešním světě více než aktuální. A to na více rovinách než nás může na první pohled napadnout.
Otázka míru či "smíru" se týká našeho vnitřního světa a vztahu nás samých k sobě. Je aktuální pro každého člověka na úrovni mezilidských vztahů - partnerských, rodinných, přátelských nebo pracovních. Je zde samozřejmě rovina míru a vztahů mezi národy, rasami či náboženstvími. Ale týká se to také našeho lidského vztahu s přírodou, se zvířaty, se Zemí....

V této zlomové době svolal spolek Alopé Setkání pro mír. Do společného kruhu usednou nositelé tradiční moudrosti z různých zemí, aby společně hledali odpověď na otázku, co je potřeba, aby se na Zemi mohl vrátit mír. Zúčastní se šamanka ze Sibiře, mayští kněží z Mexika, ale také duchovní učitelé a šamani z Turecka, Německa nebo Francie.

Nadace Sarava nabídla spolku Alopé možnost sdílet podněty a vhledy, které ze setkání vzejdou, na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, což rádi přijali. Mladá generace a studenti jsou nositelé změny. Právě u nás v historii to známe velmi dobře. A tak dává velký smysl přinést semínka, zprávy a vhledy z mezinárodního Setkání pro Mír právě do tohoto prostoru - prostoru, kde se setkává mladá generace, které budeme předávat tento svět a ona ho bude tvořit a vést dál… do prostoru, který byl v minulém roce zasažen násilím a tak nám všem připomněl potřebu míru, smíru a myšlenek jak tvořit mír nejen ve světě, ale i v sobě. Protože mír se týká nás všech a každý k němu můžeme svým vlastním způsobem přispět.

Zisk z této přednášky jde na finanční podporu Setkání pro Mír. Pokud se zúčastnit nemůžete, ale rádi byste setkání podpořili, můžete tak učinit darem na účet spolku Alopé. (více na www.alope.org)

Za vaši účast na přednášce nebo vaší finanční podporu Setkání pro Mír děkujeme!
 

Na přednášce vystoupí:

Ludmila Oyun je šamanka ze Sibiře, z republiky Tuva. Řadí se mezi tzv. dědičné šamany, v její rodové linii z matčiny i otcovy strany se vyskytovaly šamanky. Praktikuje po generace předávané šamanské způsoby léčení, šamanské rituály, způsoby očišťování, věštění z kamenů či používá tzv. tuvinský horoskop. Při svých zahraničních cestách se prostřednictvím přednášek, seminářů i obřadů dělí o dědictví svých předků.

Tata Juan Leon a nana Lucia Raymundo, jsou dva mayští kněží, stařešinové kmene Quiche. Pocházejí z Guatemaly, z oblasti, ve které jsou dodnes každodenně praktikovány původní tradice mayské kultury, a nyní žijí v Mexiku, propojují tedy mayské tradice obou těchto zemí. Uchovávají původní vědění v oblasti mayských ohňových ceremonií, mayské kosmovize, symbolů a způsobů léčení.

Grit Einsiedel je německá terapeutka hlubinné psychologie. Specializuje se na práci s dětmi a dospívajícími a na léčbu traumatu. V USA se učila v linii medicinmanské tradice národu Dineh (Navajo). V Koreji byla zasvěcená do místních šamanských tradic. V Tuvě studovala u sibiřských šamanů. 

Jan František Bím je poutník a průvodce krajinami vnějšími i vnitřními, facilitátor kruhové komunikace a lektor meditací. Jeho vize byla jednou z inspirací vzniku Alopé, z.s.

Daniela Tayen Smutná je průvodkyně ženskou mystickou tradicí a spojením s přírodou. Skrze své tvoření předává moudrost rozličných tradic a kultur i schopnost naslouchat přírodě a vnitřnímu vedení. Je členkou spolku Alopé, z.s.

A další.

Pořadatel