Placemaking Brno
KONFERENCE / KONGRES / Byznys / Profesní – Networking

Placemaking Brno

24. – 25. října od 13:00
KUMST, Brno
Vstupenky
Cena 1 400 Zobrazit ceny
prodej do 24. října

Základní vstupenka

Základní cena 1 400 Kč Koupit
Autorizace ČKA 1 250 Kč Koupit

O akci

V termínu 24.–25. října 2024 se v Brně uskuteční mezinárodní konference Placemaking Brno, která se zaměří na tvorbu veřejných prostorů a jejich transformaci v živá místa pro lidi. Pořadatelem konference je organizace Archipop a záštitu poskytla instituce Placemaking Europe. Akce, která proběhne v kreativním hubu Kumst a ve spolupráci se Spolkem Vesna, přivítá významné české i zahraniční odborníky na urbanismus, architekturu a komunitní plánování.

Během dvoudenního programu vystoupí významní představitelé placemakingu a otevřou diskusi na témata taktického urbanismu, strategie dočasného využití, ulic pro děti, zapojení komunit do plánování měst, inkluze v architektuře a revitalizace městských prostor.

„Placemaking přispívá k vytváření míst, ke kterým si budujeme vztah, pečujeme o ně a trávíme tam čas, ať už jen procházíme po cestě z práce nebo se setkáváme se sousedy. A je jen na nás, jak tato místa budou vypadat,“ uvádí Marie Joja, ředitelka Archipopu. 

Konference přiblíží strategie tvorby míst, která jsou nejen funkční, ale mají jedinečnou identitu díky lidem, kteří tam žijí, pracují a tráví volný čas. Program současně představí příklady realizací placemakingu, včetně případových studií z evropských měst, a nabídne interaktivní workshopy, kde účastníci budou moci rozvíjet své dovednosti a získávat nové inspirace.

„Našim cílem je oslovit široké spektrum účastníků konference – od zástupců samospráv měst, kreativního průmyslu, přes odbornou veřejnost až po členy místních komunit. Chceme propojit brněnskou kreativní scénu s partnery evropského významu z Placemaking Europe a Plateau Urbain“, dodává Barbora Ponešová, členka Archipopu a spoluorganizátorka akce. 

Samotný formát konference demonstruje přemýšlení v duchu placemakingu: propojuje dvě instituce v sousedství, vybírá přednášející k tématu napříč profesním spektrem, věkem i genderovým složením, do programu zahrnuje přednášky, výstavu, workshopy a míří na různé cílové skupiny. Prezentace budou probíhat v českém nebo anglickém jazyce (bez simultánního překladu).

Více informací

Program již brzy!

Pořadatel

Archipop / Institut dočasného využití z.ú.