Nezmaři a Jihočeská filharmonie výročí "15 let spolu"
KONCERT / Hudba – Folk / Country, Klasika

Nezmaři a Jihočeská filharmonie výročí "15 let spolu"

pátek 21.3.2025 od 19:00
Zámecká jízdárna, Český Krumlov
Vstupenky
od 690 do 890 Zobrazit ceny
prodej do 21.3.2025

Sezení - Zóna I

Základní cena 890 Kč

Sezení - Zóna II

Základní cena 790 Kč

Sezení - Zóna III

Základní cena 690 Kč

O akci

NEZMAŘI - folková skupina, která byla založena v lednu 1978, zakládajícími členy kapely byli: Zdeněk Hejkrlík, Zdeněk Svoboda, Luboš Hrdlička a Pavel Zajíc. V roce 1981 se skupina poprvé probojovala do celostátního finále Porty. Zde ještě nezaznamenala výrazné úspěchy, ale vstoupila do širšího povědomí příznivců české folkové scény. Ve stejném roce se skupina zúčastnila folkovéhofestivalu Letokruh v Českém Krumlově.

Od roku 1982 začala kapela sbírat svá četná ocenění.

V roce 1988  skupina dostala první nabídku na vydání LP desky, která vyšla s názvem „Nezmaři“. 

Od roku 1993 hraje kapela profesionálně a věnuje se koncertování naplno. V roce 2000 skupina několikrát hrála v zahraničí, ale dává stále přednost domácímu publiku, kde není problém s jazykovou bariérou.

Současné obsazení kapely: Pavel Jim Drengubák, Pavel Zajíc, Tonda Hlaváč a Šárka Benetková.

JIHOČESKÁ FILHARMONIE byla v Českých Budějovicích založena v roce 1981 s původním názvem Jihočeský státní orchestr. V současnosti má 39 členů a zůstává jedinou profesionální filharmonií v Jihočeském kraji.
U vzniku orchestru stál dirigent Jaroslav Vodňanský, později se ve funkci šéfdirigenta vystřídali Ondřej Kukal, Břetislav Novotný, Jaroslav Krček a Stanislav Vavřínek. Od roku 2008 je šéfdirigentem Jan Talich.
Orchestr vedle samozřejmé interpretace hudby klasických skladatelů a skladeb vhodných pro menší orchestry i malý koncertní sál stále více sleduje i současný trend propojování žánrů, objevování nových pohledů na interpretaci a prezentaci a systematicky pracuje na stále vyšší kvalitě. Většina hudebníků jsou mladí, ctižádostiví, šikovní a perspektivní interpreti, kteří velmi vítají jakoukoliv další možnost spolupráce se špičkovými dirigenty i sólisty.

Vystupující

Nezmaři (CZ) – web Jihočeská filharmonie (CZ) – web

Pořadatel