Pagan Nights 3: NEMUER + Weljar [PL] + Lichočar
KONCERT / Hudba – Worldmusic

Pagan Nights 3: NEMUER + Weljar [PL] + Lichočar

pátek 13. prosince od 19:00
Futurum Music Bar, Praha
Vstupenky
od 421 do 791 Zobrazit ceny
prodej do 13. prosince

Early Bird

Pouze 100 kusů do konce září. Only 100 tickets, until the end of September.

Základní cena 421 Kč Koupit

Předprodej

Základní cena 491 Kč Koupit

Supporter (VIP)

Vstup do backstage s welcome drinkem (medovinou). Zakoupením přispějete na chod akce a potenciálně jejího rozšíření do většího formátu v budoucnu. Entrance to the backstage with a welcome drink (mead). By purchasing, you will contribute to the running of the event and potentially its expansion to a larger format in the future.

Základní cena 791 Kč Koupit

O akci

Pagan Nights se vrací tentokrát v zimní edici. Klub Futurum v pátek naplní temná pohanská atmosféra, magie, prastaré příběhy a rituály.

Vystoupí uskupení NEMUER (staroseverský a staroegyptský dark folk ambient), WELJAR (slovanský dark folk z Polska) a LICHOČAR (witch folk). Celou akci otevře Česká pohanská společnost svým rituálem. Speciálním hostem je Raven from the North (Jakub Vaniš), ilustrátor a tattoo artist, který vytvořil artwork pro severské album projektu NEMUER a motivy pro projekt Wardruna. Na místě si budete moct vychutnat výstavu jeho unikátních ilustrací.

Ponořte se s námi do večera plného rituálů, hudby navozující trans, prastarých hudebních nástrojů a jazyků, hrdelních zpěvů, uhrančivého tance, magie a především tajemné atmosféry!

Polská skupina WELJAR, hrající hudbu inspirovanou slovanstvím a šamanismem, navíc vystoupí v ČR úplně poprvé!

VSTUPNÉ:
Smsticket do konce září - 421 Kč (pouze 100 kusů!)
Smsticket předprodej - 491 Kč
Na místě v den akce - 600 Kč

Vystupující

Nemuer (CZ) – web / fb / insta / youtube / Spotify Lichočar (CZ) – fb / bandcamp / insta / youtube / Spotify Weljar (PL) – web / fb / bandcamp / insta / youtube / Spotify Raven from the north (CZ) – web / fb / insta

Harmonogram

Doplníme.

NEMUER

NEMUER je ambient-folkový hudební projekt, který v roce 2014 založil český skladatel a multiinstrumentalista Michael Zann. Jeho silná vášeň pro hudbu, pohanství a historii mu umožnila zachytit něco hlubokého a prastarého v nás, něco, co se dotýká posluchačů po celém světě. Spojením hrdelního zpěvu, hypnotických rytmů perkusí, historických nástrojů, mrtvých jazyků a prvků elektronické hudby NEMUER vytváří transcendentální zážitek. „NEMUER“ je jméno staroegyptského božstva, které je prostředníkem mezi bohem slunce a lidmi.

Koncerty NEMUER jsou jedinečnými rituály, které přenášejí publikum na nezapomenutelnou cestu časem a fantazií. Za roky svého působení vystoupili na řadě známých festivalů (Brutal Assault, Midgardsblot [Norsko], Festival Mediaval [Německo], WGT [Německo], Castle Party [Polsko], Menuo Juodaragis [Litva], Cernunnos [Francie], Trolls et Legends [Belgie], aj.).

WELJAR

Weljar je polský projekt inspirovaný slovanskou dobou a šamanismem, který vznikl z touhy po blízkosti přírody a prapůvodní síly v ní obsažené. Vytváří melancholickou hudbu na pomezí folku a ambientu.

Weljar:

Zpívali jsme písně, když jsme sázeli.
Zpívali jsme písně, když jsme pekli chléb.
Zpívali jsme písně, když jsme lovili.
Zpívali jsme písně, když jsme slavili.
Písně se zpívaly, když jsme se narodili a když jsme odešli.
Když den byl dlouhý a když noc byla dlouhá.
Staré písně byly zapomenuty.
Píšeme nové.

LICHOČAR

Lichočar je mladá witchfolková kapela z Brna. Inspiraci hledá ve starých příbězích, mytologii a folkloru různých zemí, přes skupinové improvizace ale tvoří vlastní originální hudbu. Akustickou kytaru, violoncello a mandolínu propojuje s nástroji, které nejsou ve zdejších končinách běžné, nejčastěji s bodhránem, shruti boxem nebo třeba brumlou. Pro skupinu jsou typické i vícehlasé ženské zpěvy v různých jazycích nebo nářečích; slyšet je můžete například na eponymním debutovém albu kapely. Album vypráví hudební verzi příběhu o Lichočarovi, démonovi neštěstí a smůly, který dal kapele jméno a o němž skupina připravuje i novelu. Kromě příběhů a kapitol z tohoto alba představí Lichočar na Pagan Nights také dosud nevydané novinky z připravovaného EP, které vyjde na podzim a které kapela v listopadu pokřtí nejdřív v domovském v Brně a v prosinci i v Praze právě na Pagan Nights.

Raven from the North

Raven from the North je umělecký projekt českého umělce Jakuba Vaniše. Ve své tvorbě se především zaměřuje na viking art, kresby v severském stylu, dobu bronzovou a středověk. Ke své tvorbě využívá jak starý dobrý papír s inkoustem, tak moderní technologie, jako je tablet. Spolupracoval také s Einar Selvikem na motivech pro projekt Wardruna.