Laokoon + BoLs/sLoB
KONCERT / Hudba – Elektronika, Hip-hop / Rap

Laokoon + BoLs/sLoB

sobota 2. listopadu od 20:00
Kafara, Brno
Vstupenky
od 210 do 300 Zobrazit ceny
prodej do 2. listopadu

Základní vstupenka

Základní cena 210 Kč Koupit

Rád/a podpořím i pořádající prostor

Základní cena 250 Kč Koupit

Rád/a podpořím i pořádající prostor II

Základní cena 300 Kč Koupit

O akci

LAOKOON

Duo LAOKOON převzalo jméno krátkého animovaného filmu z roku 1970, ve kterém zlo / zákeřnost ovládne mysl každého tvora. Jejich debutová eponymní deska vyšla v roce 2020, obsahuje samply z onoho animovaného filmu a je protkána abstraktem a surovým soundem bedroom rapu.

Následovalo album ŠPERK (2022) kde se duo rozhodlo dotknout se hladin popovějšího soundu s čitelnějšími významy v textech. Deska vyšla na vinylech v limitovaném nákladu u Korobushka Records.

Třetí deska s název DOPING vyšla na podzim roku 2023, zabývá se přehlceností a tlakem. Hostuje na ni velké množství interpretů od zakladatele labelu TyNikdy (Idea) přes Arletu až po multižánrovové chameleony Blue Uandi.

BOLS/SLOB

Matěj Dvořák alias BoLs/sLob se po experimentálních hiphopových začátcích vyprofiloval v nadějnou osobnost současné elektronické scény. Žánrově rozkročený producent a hudebník čerpá z inspirací britské post-klubové hudby, PC Music nebo třeba industriálního rapu. BoLs/sLob, který dokáže v jednom tracku střídat žánry, rytmus i češtinu s angličtinou, bodoval už před lety v hitparádě Startér Radia Wave.

Loni pak vydal své dlouho očekávané debutové album Esoteric Garden, na němž používá všechny barvy své třpytivé, mimozemské zvukové palety. Posluchače provede od glitchových a trapových vibů přes omamné neo-romantické melodie až po drsný zvukový design. Nepředvídatelnost a nezařaditelnost jeho originálních nahrávek i energického vystupování z něj dělají jedno z nejvýraznějších jmen na české elektronické scéně.