Post hudba, Ivy Z na Poli designu
KONCERT / Hudba – Elektronika, Indie / Alternative

Post hudba, Ivy Z na Poli designu

pátek 27. září od 19:00
Pole Designu, Egoe, Bílovice
Vstupenky
Cena 150
konec prodeje 10 dní

O akci

P á t e k              27/9 

Od 19 hodin 

 

Třetí v sérii Zvykejte si.. tentokrát koncert Ivy Z a Post hudby.  

 

Léto nikdy nekončí?  U nás v Poli už voní babí léto.   

Ticho po Wifiči, brzký západ slunce, svetry, poorané pole, ranní mlha.  

Přijďte klidně dřív, vemte děti, klobásku, deku, případně gumáky. Oheň, jídlo i pití bude.  

 

///////    IVY Z 

 

Písničkářka Ivy-Z v minulosti působila v kapelách Strangers in the City a Billow, její sólová kariéra je charakterizována syrovými emocemi a výrazovou strohostí, která odkazuje k žánrům slow core i trip hop. Debutová nahrávka Under a red moon vznikla jako self-care projekt - jedna píseň za týden - a vyšla v létě 2021. Album let yours be the last burning heart je z února 2023 a postaral se o ni Korobushka Records. Letošní EPčko 23 rekapituluje přelomový rok v osobním i hudebním životě a nabízí kvarteto křehkých písňových pohlednic o hledání naděje.  

 

S kytarou, výraznými stíny a minimalistickým outfitem na pódiu připomíná PJ Harvey z druhé poloviny devadesátých let. V jemnějších polohách zase záhy dovede přepnout do módu, ve kterém působí jako postava z kultovního filmu Sebevraždy panen od Sofie Coppoly. Tedy křehce ale i nihilisticky dohromady. Ivy Z, nejnovější umělecké alterego hudebnice Lenky Zbořilové, nabízí nejrůznější odstíny ženského písničkářství. 

 

https://www.colours.cz/ucinkujici/ivy-z 

 

 

///////    POST HUDBA 

 

Po dvouleté odmlce se začátkem roku vrátila s novou deskou My všichni tady a teď stálice pražské scény, elektronické duo post-hudba.  

 

Post-hudba se na předchozí desce věnovala životu uvnitř velkoměsta zasaženého globální pandemií, nové album pokračuje v podobném duchu – na ploše deseti skladeb mluví o snaze vyrovnat se s obrazem světa, který už nikdy nebude jako dřív. Nové písně tentokrát vznikaly s kytarou a stojí na silných melodiích obalených současnou produkcí. 

 

„Ve výsledku na albu převládá spíš smutek a snaha o nalezení nějakýho coping mechanismu. Planeta hoří, v našich městech mají auta víc práv než polovina jejich obyvatel, na dovolený se očekává, že budeš stejně k dispozici, a samotná možnost zaplatit každej měsíc nájem se mění v luxus. V normálním světě by tohle album nikdy nevzniklo,“ říkají songwriter Dominik Zezula a producent Tomáš Havlen. 

 

Hudební stránka propojuje experimentálnější tvář post-hudby s klasickým písničkářstvím. Silné refrény a živé kytary se kříží s tanečními beaty, ozvěnami UK garage i přetrvávajícími vlivy hyperpopu, hardcore a indie folku. 

 

 

 

Vystupující

Post-hudba (CZ) – fb / soundcloud / bandcamp / insta / youtube / Spotify Ivy Z (CZ) – fb / bandcamp

Pořadatel