LIVIN FREE | Litomyšl
KONCERT / Hudba – Blues, Rock

LIVIN FREE | Litomyšl

pátek 1. listopadu od 21:00
MC Kotelna, Litomyšl
Vstupenky
Cena 390
prodej do 1. listopadu

O akci

20:00 open
21:00 koncert
*
Koncert je klubový, tedy na stání, takže žádné rezervace na sezení NEPŘIJÍMÁME.

Skupina byla založena na konci roku 2018 Honzou Holečkem (zpěv, klávesy) jako jeho autorský projekt. První byl ke spolupráci požádán jeho dlouholetý spoluhráč z kapely Energit, legendární basista Vladimír "Guma" Kulhánek. S ním začal Honza Holeček postupně aranžovat materiál k připravovanému prvnímu albu Voices from Beyond. 

Následně byli ke spolupráci přizváni velice talentovaní a velmi mladí muzikanti zdejší klubové scény, kytarista Tomáš Frolík a bubeník Michal Nosek. Oba působící ve vynikající skupině The BladderStones. Společně vydali debutové album v roce 2018 a společně působili v kapele až do roku 2022. 

V roce 2023 se jejich společné cesty rozešli a Livin Free obohatili "nováčci", Jiří Rambousek na kytaru, Michal Kolouch Daněk na bicí a nově řady Livin Free obohacuje saxofonista Vladimír Boryš Secký.  Společně se speciálním hostem, ex. bubeníkem Boba Dylana Winstonem A. Watsonem jr. na podzim roku 2023 natočili v Sono Records nové album From Cradle to Coffin, které vyjde vyšlo v červnu roku 2024 u společnosti Supraphon. 

Stylově lze kapelu zařadit do rocku, ale je výhradně ovlivněná americkou hudbou, zejména blues, soul a gospelem. Livin Free je kapela, kde se setkávají zkušenosti s dravou energii, kde se potkávají tři generace muzikantů, které pojí láska k hudbě. 

Současná sestava kapely: Honza Holeček, Jirka Rambousek, Zdeněk Wimpy Tichota, Michal Kolouch Daněk a Vladimír Boryš Secký 

 

Vystupující

Livin Free (CZ) – web