Seafoam Green (Irsko/CZ), nejen irské lidovky
KONCERT / Hudba – Blues

Seafoam Green (Irsko/CZ), nejen irské lidovky

úterý 15. října od 20:00
Stará Pekárna, Brno
Vstupenky
Cena 280
prodej do 15. října

O akci

Stará Pekárna, ÚT 15. 10. 2024 ve 20 h.
Seafoam Green (Irsko/CZ), nejen irské lidovky

280 Kč před / 350 Kč na místě

Dave O'Grady (UK) – kytara, zpěv, Muz alias Muireann McDermott Long (UK) – zpěv, Jan Jakubec – baskytara, Tomáš Hobzek – bicí

Seafoam Green (IRL/CZ)
Irské skladatelské duo podpořené českou rytmikou. Specializují se na to, čemu v současnosti říkáme americana, neboli styl zahrnující blues, country, gospel a folk.
K dokonalosti dovedli i své verze irských lidovek.

Seafoam Green
jsou irské skladatelské duo, žijící nyní v Liverpoolu, které tvoří Dave O'Grady a Muireann McDermott Long. Dvojice se specializuje na to, čemu říkáme americana. Pokud chcete blues, gospel a folk, mají to, ale to, co ve skutečnosti opravdu dovedli k dokonalosti na dvou albech a bezpočtu živých vystoupení, je slovutný zvuk oduševnělého rockového revivalu. Seafoam Green najdou místo i pro špetku irských, konkrétně dublinských melodií, jen aby lidem připomněli, odkud vlastně pocházejí. Je to vzrušující, vitální a opravdu oduševnělá hudba. Kapela je v současné době v nahrávacím studiu a vytváří své třetí album, na kterém hostuje kytarista The Rolling Stones, pan Ronnie Wood. Pro české turné bude rozšířena na kvarteto o skvělou českou rytmickou sekci (basa a bicí).

Vystupující

Seafoam Green (IE) – web / fb / bandcamp / insta / youtube / Spotify Dave O'Grady (GB) – fb / youtube