Jazz Q
KONCERT / Hudba – Jazz

Jazz Q

úterý 22. října od 19:30
Klub Paderewski, Karlovy Vary
Vstupenky
Cena 250
prodej do 22. října

O akci

22.10.2024

19.30.

Jazz Q

Skupina Jazz Q Martina Kratochvíla patřila od svého založení v r. 1967 ke kultovním kapelám na české i evropské hudební scéně. Od jazzových počátků přešla kolem r. 1972 s příchodem anglické zpěvačky Joan Duggan k podstatně rockovějšímu žánru. Po několik let zastupovala, snad díky svému politicky imunnímu jménu, i scénu čistě rockovou v době, kdy masívní čistky a zákazy postihly slavné české rockové formace. Koncerty Jazz Q se staly symbolem vzdoru proti komunistickému režimu, k jehož erozi skupina  jistě významnou měrou přispěla.

V roce 1976 odjel Kratochvíl na studia do Berklee College of Music do amerického Bostonu, kde svojí muziku porovnal s tím nejlepším co se na světě hraje.

Po celou dobu své existence skupina nahrála 23 LP a CD, která dosahovala na dnešní poměry obrovských nákladů. První náklady LP, mimochodem hned rozebrané, nešly většinou pod 50 000 ks.

Jazz Q oslaví brzy 55 let svého dlouhého hudebního života. Kapela koncertovala po celém světě, vyhrála mnoho festivalů a vydala desítky dnes již kultovních alb, z nichž některé (Elegie z r. 1977) získaly významné uznání anglické publicistiky za osmou nejvlivnější desku minulého století. 

Zdá se také, že instrumentální koncertní kvartet hrající plnokrevný jazzrock je dnes snad jediným v Evropě soustřeďující se na tento žánr. Fúze, tedy jiné označení pro jazzrockovou syntézu kterou kapela před lety v Česku začala, se opět vrací do středu zájmu vnímavějších posluchačů.

Vystupující

Jazz Q - Martin Kratochvíl (CZ) – bandzone

Více informací

info: http://www.martinkratochvil.com/  http://www.studiobudikov.cz/

facebook: https://www.facebook.com/martinkratochvil.jazz/

videa: https://www.youtube.com/results?search_query=martin+kratochvil

Vstupenky lze zakoupit i v předprodeji na Moskevské ulici č.14 v Karlových Varech v železářství.

www.husovka.info

fb:Klub Paderewski