Slavnosti moravského uzeného 2025
FESTIVAL / Gastro – Jídlo, Pivo, Víno

Slavnosti moravského uzeného 2025

22. – 23. února 2025 od 9:30
Státní Hrad Veveří, Veverská Bítýška
Vstupenky
od 30 do 150 Zobrazit ceny
prodej do 24. prosince
do zdražení 87 dní

Základní vstupenka

Vstupné zahrnuje: vstup do hradu Veveří a na hradby, soutěžní ochutnávky uzeného od osmi uzenářů, čerstvou ovarovou polévku, ochutnávku teplého uzeného z udírny, ochutnávky degustačních porcí od našich předních šéfkuchařů, minikuchařku, účast na odborných workshopech, zábavný program, dětský program, slevové karty, možnost výher v anketě, použití zábavného fotokoutku a mnoho dalšího.

Základní cena 150 Kč Koupit

Zvýhodněná vstupenka

(dítě nad 120cm do 18 let, student s průkazem ISIC, senior 60+) Vstupné zahrnuje: vstup do hradu Veveří a na hradby, soutěžní ochutnávky uzeného od osmi uzenářů, čerstvou ovarovou polévku, ochutnávku teplého uzeného z udírny, ochutnávky degustačních porcí od našich předních šéfkuchařů, minikuchařku, účast na odborných workshopech, zábavný program, dětský program, slevové karty, možnost výher v anketě, použití zábavného fotokoutku a mnoho dalšího.

Základní cena 120 Kč Koupit

Supernízká vstupenka

( dítě do 120 cm, ZTP a ZTP-P včetně doprovodu) Vstupné zahrnuje: vstup do hradu Veveří a na hradby, soutěžní ochutnávky uzeného od osmi uzenářů, čerstvou ovarovou polévku, ochutnávku teplého uzeného z udírny, ochutnávky degustačních porcí od našich předních šéfkuchařů, minikuchařku, účast na odborných workshopech, zábavný program, dětský program, slevové karty, možnost výher v anketě, použití zábavného fotokoutku a mnoho dalšího.

Základní cena 30 Kč Koupit

O akci

Žádné stání ve frontě, se vstupenkou z předprodeje rovnou za uzeným 

Největší uzenářsko-vinařská show (možná) na světě, v Česku určitě.  

 

Slavnosti moravského uzeného na hradě Veveří – 11. ročník! 

Přijďte si užít jedinečný gurmánský zážitek s dlouholetou tradicí. V roce 2025 budeme slavit už 11. ročník této mimořádné akce, která je jediná svého druhu v celé České republice, možná dokonce na světě! 

Na co se můžete těšit? Nejlepší uzenáři z celé Moravy vám představí své mistrovské uzené výrobky, které budete moci ochutnat a zakoupit. K tomu se připojí vinařský stan s těmi nejlepšími víny z jižní Moravy, která dokonale doplní chuť našich uzených specialit. 

Nechybí ani řemeslný a food trh plný regionálních pochoutek, a v naší food zóně se můžete těšit na vymazlená jídla z uzeného masa. Pivní nadšenci ocení ochutnávky od minipivovarů, které přivezou to nejlepší z řemeslného piva. 

Pro nejmenší je připraven dětský program, takže si u nás užije celá rodina! 

 

  • soutěžní ochutnávka uzeného od předních moravských podniků - hlasování o Uzenářského krále roku
  • rodinná vinařství nabízejí svá skvělá vína
  • soutěž neprofesionálů o nejlepší moravské uzené
  • rozsáhlá nabídka klobás a dalších moravských uzenářských výrobků
  • neděle pro foodlovers, kuchařská show s hvězdami gastronomického nebe
  • jak se co dělá? moravská zabíjačka, workshopy s mistry řezníky
  • polévka zdarma pro každého
  • soutěže a program pro děti

Více informací

Více info na moravskeuzene.cz

Jaký byl minulý ročník? Mrkněte na fotky

Pořadatel

Refest z.s.