Koncert Janáček, Brahms, Troup
KONCERT / Hudba – Klasika

Koncert Janáček, Brahms, Troup

sobota 5. října od 20:00
Kostel sv. Salvátora, Praha
Vstupenky
Cena 200
prodej do 5. října
do zdražení 15 dní

O akci

Jedinečný koncert českých a německých hudebníků, na kterém zazní sborová a orchestrální hudba Leoše Janáčka, Johannese Brahmse, Mikoláše Troupa, Edwarda Elgara a Gustava Mahlera. Těžištěm je představení Janáčkova „Věčného evangelia“Brahmsova „Schicksalslied“ a Troupova "Apellatia". Kromě děl za doprovodu orchestru zazní a capella díla evropských skladatelů. Mimo jiné je plánováno provedení orchestrální písně Gustava Mahlera „Ztratil jsem se ve světě“ v transkripci pro 16hlasý sbor.

Vystoupí Mezinárodní komorní sbor a orchestr Frankfurt-Praha, Pražští Pěvci, dětský pěvecký sbor Mifun a poprvé do Prahy přijede vynikající pěvecký sbor  Kammerchor Rhein-Main, který získal první ceny v soutěžích „Romantic Secular“ a „Contemporary“ na německém festivalu pěveckých sborů v Lipsku v květnu 2022. Na pódiu se tak představí šedesátihlavý orchestr, sedmdesátka sboristů a sólisté Miroslava Časarová a Otakar Souček.

Více informací

Koncert se koná s finanční podporou Česko-německého fondu budoucnosti, Nadace Leoše Janáčka, Městské části Praha 1, Státního fondu kultury a mnoha dalších přátel, dokonce i z řad samotných účastníků projektu.