SONDA - Sonic Spaces
FESTIVAL / Hudba – Elektronika

SONDA - Sonic Spaces

sobota 23. listopadu od 16:00
různá místa, Brno
Vstupenky
od 390 do 590 Zobrazit ceny
prodej do 23. listopadu

Husův sbor + Studio Marta

Základní cena 590 Kč Koupit

Husův sbor

Základní cena 390 Kč Koupit

O akci

Hlavní koncertní večer festivalu proběhne 23.11. v kostele Československé církve husitské Husův sbor a v blízkém Studiu Marta. Majestátní prostor modernistického kostela zaplní abstraktní, rozostřené, kvadrofonní textury legendy německé elektronické scény Jana Jelinka a elektronicko-akustický zvuk australské skladatelky, zvukové designérky a pedagožky Jasmine Guffond a německého experimentálního klarinetisty Kaie Fagaschinského. Jejich společné vystoupení vzniká na zakázku festivalu v těchto dnech a týdnech v Berlíně, kde oba žijí a hudebně působí. 

Program v komorním prostředí studia Marta otevře student hudební fakulty JAMU Filip Dobrocký se svou A/V performancí Structure, ve které pomocí generativní 3D grafiky a prostorového zvuku zkoumá mikro vztahy mezi obrazem a zvukem.  Belgická zvuková experimentátorka a harmonikářka Suzan Peeters předvede své velmi nekonvenční hráčské techniky a celou škálu možností využití akordeonu jako hudebního nástroje. Vystoupení Suzan Peeters doplní vizuál letošního absolventa FaVU Adama Smolka, který pracuje se zpětnovazebními obrazovými systémy, které sám pájí, nebo pomocí circuit bendingu vytváří z jinak běžných výrobků. Zcela jiný typ zážitku slibuje fixed media projekce uměleckého kolektivu SPIME.IM. Italská umělecká skupina silně využívající umělou inteligenci zaútočí na smyslovou soustavu diváka freneticky se měnícími obrazy lidského konzumerismu a materialismu doplněnými o hutný zvuk někde na pomezí post-klubové hudby a IDM. Prostor foyer ozvláštní drobný interaktivní zvukový objekt Miláček od studenta HF JAMU Ondreje Kalužáka.

Festival SONDA pořádá SVITAVA - transmedia art lab, z.s. za finanční podpory Ministerstva kultury České republiky a Česko-německého fondu budoucnosti. Partnery projektu jsou Hudební fakulta JAMU, Československá církev husitská a Fakulta výtvarných umění VUT. Mediálními partnery jsou Full Moon a Artmap.

LINEUP

 

Kostel Husův sbor (Botanická 590/1, 60200 Brno)

Jan Jelinek /Německo/

Jasmine Guffond & Kai Fagaschinski /Austrálie, Německo/

 

Studio Marta (Bayerova 575, 60200 Brno)

SPIME.IM /Itálie/

Suzan Peeters /Belgie/

Filip Dobrocký /Slovensko/

Pořadatel

SVITAVA - transmedia art lab, z.s.