Pavel Šporcl, Vánoce na modrých houslích, host Bára Kodetová
KONCERT / Hudba – Klasika

Pavel Šporcl, Vánoce na modrých houslích, host Bára Kodetová

úterý 26. listopadu od 19:00
Hotel Svornost, Praha
Vstupenky
od 540 do 590 Zobrazit ceny
prodej do 26. listopadu

Základní vstupenka

Základní cena 590 Kč Koupit

Zlevněné vstupné pro seniory 65+ a děti do 15 let

Základní cena 540 Kč Koupit

O akci

Vánoční koncert  Pavla Šporcla a Báry Kodetové

Úterý 26. listopadu 2024 od 19.00 hodin, Hotel SVORNOST v Praze - Dolních Počernicích

 

Pavel Šporcl je český houslový virtuóz světového renomé. Jedná se o velmi výraznou a silnou uměleckou osobnost, laureáta mnoha předních houslových soutěží, dnes patrně vůbec nejpopulárnějšího českého umělce působícího v oblasti vážné hudby. Po studiích na konzervatoři a na AMU studoval houslovou hru v USA. 

 

Vystupuje na světových pódiích, festivalech (Salzburger Festspiele, Pražské jaro, Schleswig-Holstein) i s renomovanými orchestry (Česká filharmonie, Tokyo Metropolitan Symphony Orchestra, Orchestre national de France, Liverpoolská královská filharmonie, Orchestre de Paris).

Své posluchače navíc zaujal svým často velmi neformálním vystupováním a oblékáním, kterým se snažil obecenstvu co nejvíce přiblížit – vystupoval se stylizovaným „pirátským“ šátkem na hlavě, nechal si postavit unikátní modré housle pro 21. století od nejlepšího současného houslaře Jana Špidlena.

Jeho nahrávky se těší velké přízni jak posluchačů, tak kritiky. Takřka všechna jeho alba získala titul Platinová deska. Vedle stěžejní klasické hudby koncertuje a nahrává i jiné žánry: s cikánskou kapelou (alba Gipsy Way & Gipsy Fire) odehrál přes 270 vystoupení v mnoha zemích světa včetně Číny. V roce 2012 nahrál své první pop-crossoverové album Sporcelain. Na koncertních pódiích se setkal s Karlem Gottem, Evou Pilarovou, Vojtěchem Dykem, Ewou Farnou, Terezou Černochovou, kapelou Kryštof i Hradišťanem. Je častým hostem televizních a rozhlasových pořadů, těší se zájmu všech médií.

 

Barbora Kodetová je česká herečka a zpěvačka, dcera herce Jiřího Kodeta a Soni Kodetové.    

   

Po absolutoriu Pražské konzervatoře, kde získala titul Dis, byla v letech 1991 až 1996 členkou hereckého souboru činohry Národního divadla v Praze. Poté hrála v divadelním spolku Kašpar, dva roky v Městském divadle v Mladé Boleslavi, ve Švandově divadle či v Činoherním klubu.

Ztvárnila i filmové role ve snímcích Učitel tance, Rivers of Babylon a ve dvou dílech americké fantasy Duna a Děti Duny. Hrála také například ve filmu České televize Útěky a v jedné z hlavních rolí seriálu TV Nova Redakce.

Srdečně Vás zveme na předvánoční koncert, který se koná v hotelu Svornost v Praze - Dolních Počernicích. Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji přes SMSticket nebo v sídle Oázy Dolní Počernice, Stará obec 6, Praha - Dolní Počernice, tel. 281 865 754.

 

                                                                                     

Vystupující

Pavel Šporcl (CZ) – web / fb / insta / youtube / Spotify

Více informací

https://www.pavelsporcl.com/

 

 

Pořadatel

Oáza Dolní Počernice