Zažij sochu! S Lucií a Jaroslavem Rónovými
WORKSHOP / LEKCE / Děti

Zažij sochu! S Lucií a Jaroslavem Rónovými

neděle 20. října od 10:00
Vindyšova továrna, Praha
Vstupenky
Cena 250
prodej do 20. října

O akci

Rádi bychom vás pozvali na výtvarnou dílnu se sochaři Lucií a Jaroslavem Rónovými.

 

Lucie vystudovala Akademii výtvarných umění a Vysokou školu uměleckoprůmyslovou v Praze, ateliér architektury u profesora J. Smetany. Věnuje se malbě, sochám, designu a realizacím ve veřejném prostoru.

 

Jaroslav je sochař a malíř, je autorem pomníku Franze Kafky v Praze, sochy markraběte Jošta v Brně, sošky Anděla, ceny Akademie populární hudby či scénických návrhů pro film Amerika.

 

Na výtvarném setkání se děti seznámí s technikou kašírování a papier mâché. Společně vytvoříme krajinu pro zvířátka. Každý si své zvířátko – z časových důvodů již předpřipravené – dotvoří a nakonec odnese domů. Společná krajina však zůstane v nás!

 

Co je kašírování? Kašírování je technologie, kterou se nanáší horní vrstva z jiného materiálu na podkladový materiál, a to buď suchým kašírováním, kašírováním pomocí vosků a nebo kašírováním za tepla s cílem zlepšit nebo vhodně změnit základní vlastnosti nosiče. My budeme kašírovat pomocí lepidla na tapety a tradičního Herkulesu.

 

Co je papier mâché? Papírmaš neboli papírová masa je směs drceného papíru, vody a lepidla, která se po vytvarování lije do forem a suší se. Tradiční metoda papírmaše spočívá pak spočívá v použití vody a mouky či jiné škroboviny, z nichž vznikne krémovitá kaše, která se smíchá s rozvařeným a rozmačkaným papírem. U nás přijde na řadu kartón či obaly od vajíček.

 

Vlastní originální zvíře si děti odnesou domů.

 

Délka lekce: 2 hodiny.

 

Pro děti od 6 do 10 let.

Pořadatel