Ayahuasca Implementation: Community & Ritual
PŘEDNÁŠKA / Komunita / Hnutí / Osobní rozvoj / Vzdělávání

Ayahuasca Implementation: Community & Ritual

pondělí 21. října od 18:30
Café Práh, Brno
Vstupenky
od 155 do 244 Zobrazit ceny
prodej do 21. října

Základní vstupenka

Základní cena 244 Kč Koupit

Studentské

Základní cena 211 Kč Koupit

Hluboko do kapsy

Základní cena 199 Kč Koupit

Členové CZEPS

Základní cena 155 Kč Koupit

O akci

Discussion among three people with different backgrounds: 

Jeronimo Mazaressa (ICEERS), Ondřej Bahník (shamanism), Eva Césarová (CZEPS) 

As we advance the regulation of psychedelics for medical use, what and who is being excluded? How can we ensure a comprehensive approach that includes and respects indigenous voices, traditional practices, community practices, and non-medical practices of these plants? 
It's vital that these practices are not excluded, stigmatized, criminalized or harmed by the process of medicalization. 
What strategies can be implemented to include these voices into the debate around research, policy making, and regulation, promoting a holistic and broad understanding of the real world impacts that these new policies being proposed might have on these under-represented original communities?
The langugage of the event will be English. 
_______
Participants: 

Jerónimo Mazarrasa 
Social Innovation Director at ICEERS - International Center of Enthnobotanical Eduation Research & Service. 
Jerónimo is a documentary filmmaker, independent researcher, and interaction designer with extensive knowledge of the world of ayahuasca. In the past decade he has produced, written and directed two documentaries about ayahuasca. The first about the Brazilian Ayahuasca churches, the second about the use of Ayahuasca in the treatment of drug addiction. He has traveled extensively through South America, researching a broad range of Ayahuasca practices, and has lectured internationally on Ayahuasca tourism and the appropriation of indigenous knowledge. He keeps a blog, curates a page of ayahuasca related news, and is currently preparing a book about his experiences.

Ondřej Bahník
He has been involved in herbalism, healing and personal development for over 18 years. He has completed Grof Transpersonal Training and uses his experience in individual and group work with people. His main focuses are the integration of expanded states of consciousness and assistance in psychospiritual crisis. He is a guide in the Amazon and the Andes, where he has been visiting indigenous people for a long time, especially the Inga and Kamëntsá tribes in Putumayo, Colombia. He is training in bodywork for therapists in psychedelic-assisted psychotherapy practice.
He co-founded the Asaya Association and has participated in many projects and conferences. He collaborates in a project to share the knowledge of traditional guides and healers from the Amazon and Mesoamerica under the auspices of the Venezuelan Association of United Nations (ANUV).

Eva Césarová 
She has a degree in Marketing Communications and Addiction Studies. She is one of the co-founders of the Czech Psychedelic Society, where for more than 7 years she was the external relations guarantor and still organizes public educational events. She represents the communications of the Psychedelics Research Centre at the NUDZ. 
She is constantly looking for ways to bring the topic to the general public and is interested in the possibilities of regulating and implementing psychedelic rituals in society. She co-founded the Sarava Foundation. 
www.evacesarova.cz/en
____________________________
CZ

Co a kdo je vyloučen z regulace psychedelik pro lékařské použití? Jak můžeme zajistit komplexní přístup, který by zahrnoval a respektoval hlasy domorodých lidí, tradiční postupy, komunitní praktiky a nemedicínské praktiky těchto rostlin? 
Je nezbytné, aby tyto praktiky nebyly vyloučeny, stigmatizovány, kriminalizovány nebo poškozovány procesem medikalizace. 
Jaké strategie lze zavést, aby se tyto hlasy zapojily do debaty o výzkumu, tvorbě politik a regulaci a podpořilo se tak komplexní a široké pochopení reálných dopadů, které by tyto nově navrhované politiky mohly mít na tyto nedostatečně zastoupené původní komunity?

Akce bude probíhat v angličtině (pokud se nám neozve velké množství žádostí o češtinu :)) 
__________________________
Účastníci: 

Jeronimo Mazaressa 
Ředitel Iceers pro sociální inovace
Jerónimo Mazarrasa je dokumentarista, nezávislý výzkumník a interakční designér s rozsáhlými znalostmi světa ayahuasky. V posledních deseti letech produkoval, napsal a režíroval dva dokumentární filmy o ayahuasce. První o brazilských ayahuaskových církvích, druhý o využití ayahuasky při léčbě drogové závislosti. Hodně cestoval po Jižní Americe, zkoumal širokou škálu ayahuaskových praktik a přednášel na mezinárodní úrovni o ayahuaskové turistice a přivlastňování si domorodých znalostí. Vede blog, spravuje stránku s novinkami týkajícími se ayahuasky a v současné době připravuje knihu o svých zkušenostech.

Ondřej Bahník
Věnuje se bylinářství, léčitelství a osobnímu rozvoji již více než 18 let. Absolvoval Grof Transpersonal Training a svých zkušeností využívá při individuální i skupinové práci s lidmi. Hlavní zaměření jsou integrace rozšířených stavů vědomí a pomoc v psychospirituální krizi. Je průvodce v Amazonii a Andách, kde dlouhodobě navštěvuje původní obyvatele, především kmeny Inga a Kamëntsá v kolumbijském Putumayu. Věnuje se vzdělávání v oblasti práce s tělem pro terapeuty v psychedeliky asistované psychoterapeutické praxi. Spoluzakládal spolek Asaya a podílel se na mnoha projektech a konferencích. Spolupracuje na projektu sdílení znalostí tradičních průvodců a léčitelů z Amazonie a Mezoameriky pod patronátem Venezuelské asociace spojených národů (ANUV).

Eva Césarová 
Vystudovala Marketingové komunikace a Adiktologii. Patří ke spoluzakladatelům České psychedelické společnosti, kde po více než 7 let zastupovala místo garantky externích vztahů a dodnes organizuje veřejné vzdělávací akce. Zastupuje komunikaci Centra výzkumu psychedelik v NUDZ. Neustále hledá cesty, jak tématiku přiblížit široké veřejnosti. Zabývá se možnostmi, jak regulovat a implementovat psychedelické rituály do společnosti. Spoluzaložila Nadační fond Sarava foundation. 
 

Pořadatel

Česká psychedelická společnost, z.s.