JEDINEČNÍ: Kateřina Neumannová | setkání s osobnostmi
SETKÁNÍ / MEETING / Sport / Stand-up / Talk show

JEDINEČNÍ: Kateřina Neumannová | setkání s osobnostmi

čtvrtek 17. října od 18:00
Nová scéna, Dusíkovo divadlo, Čáslav
Vstupenky
od 90 do 180 Zobrazit ceny
konec prodeje jeden den

Základní vstupenka

Základní cena 180 Kč Koupit

Studenti

Základní cena 90 Kč Koupit

Senioři

Základní cena 90 Kč Koupit

O akci

JEDINEČNÍ setkání s osobnostmi v Čáslavi
olympijská šampionka Kateřina Neumannová

moderátor: Tomáš Ouředník, Máme rádi Čáslav

mameradicaslav.cz/jedinecni
 

 

Písecká rodačka Kateřina Neumannová je olympijská vítězka a dvojnásobná mistryně světa v lyžování, bronzová na mistrovství Evropy horských kol.

Půl roku po porodu v prvním závodě olympiády zvítězila. Ve svých 33 letech na olympiádě v Turíně 2006 stala olympijskou vítězkou na 30 km volně, získala i stříbro ve skiatlonu.

V roce 1996 na letní olympiádě v Atlantě se zúčastnila soutěže na horských kolech na 31,9 km. Skončila 18.

Zásluhou vynikajících sportovních výsledků se Kateřina Neumannová pravidelně umisťovala na předních místech v anketě Sportovec roku (o pořadí rozhodují sportovní žurnalisté, členové Klubu sportovních novinářů).

Poprvé se dostala mezi deset nejlepších sportovců už v roce 1993, kdy obsadila deváté místo. Od té doby mezi elitou chyběla jen pětkrát. Po ZOH v Naganu v roce 1998 a po vítězství na MS 2005 obsadila v anketě druhá místa, medaile ze ZOH v Salt Lake City 2002 jí vynesly bronzovou příčku.

Vítězství v této anketě získala za rok 2006 – královská koruna jí byla předána na slavnostním vyhlášení 14. ledna 2007. Celkem sedmkrát ve své kariéře zvítězila v anketě Král bílé stopy.

V současnosti Kateřina Neumannová pracuje v Armádním sportovním centru Dukla. Majitelka a provozovatelka chalupy na šumavském Zadově. Matka dcery Lucie.