SPOLK – FROM SCRATCH
DIVADLO / SHOW / VYSTOUPENÍ / Představení / Hudba – Experimentální / Tanec – Moderní

SPOLK – FROM SCRATCH

pátek 11. října od 19:30
Industra, Brno
Vstupenky
od 100 do 550 Zobrazit ceny
konec prodeje 6 dní

KMDB

Základní cena 100 Kč Koupit

Dobrovolné vstupné

Symbolické vstupné

Základní cena 150 Kč Koupit

Dobrovolné vstupné

Základní vstupné

Základní cena 250 Kč Koupit

Dobrovolné vstupné

Doporučené vstupné

Základní cena 350 Kč Koupit

Dobrovolné vstupné

Férové vstupné

Základní cena 450 Kč Koupit

Dobrovolné vstupné

Donorské vstupné

Základní cena 550 Kč Koupit

O akci

FROM SCRATCH
Máme všechno pod kontrolou?

 

Jak to vlastně celé začalo? Z ničeho. Nejdřív jsme mysleli, že to dáme, zahladíme drobná vychýlení rovnováhy a chybné kroky, stopy nefunkčnosti, špatnou synchronizaci. Prostě se budeme tvářit, že máme všechno pod kontrolou, pohyby, tóny, paprsky světla, podlahu, strop, vlastní těžiště, podanou ruku. Někde jsme udělali chybu. Možná jsme za ni vůbec nemohli, ale už ji nemůžeme ignorovat a předstírat, že je všechno dokonalé. Ale co se vlastně stalo? A proč jsme zrovna tady? Všechno si přehráváme od nuly. 
Taneční inscenace, která se odvíjí jako proud nenápadně eskalujících obrazů. Od banálních přešlapů a každodenních podlostí k potřebě vzájemné blízkosti. Dva tanečníci se setkávají v divadelním i existenciálním provizoriu. Funkční svět se rozpadá pod rukama. Co zbývá na konci, když všechno ostatní selže? Co zůstane po našich groteskních snahách opřít se jeden o druhého? Jen tančící stíny.
Koproducentem inscenace je pražské Studio ALTA, partnerem jihlavské divadlo DIOD. Projekt vznikl ve spolupráci s prostorem AREAL v Bukurešti a brněnskou kulturní fabrikou Industra. Finančně tvorbu podpořilo MK ČR, Hlavní město Praha a Evropská unie prostřednictvím programu Erasmus+ a Národního plánu obnovy. Poděkování patří Žanetě Musilové, Kateřině Jabůrkové a Lucii Kašiarové.