Duo Carpaccio - Antonín Viliš a Jiří Šoltis
KONCERT / Hudba – Jazz, Klasika

Duo Carpaccio - Antonín Viliš a Jiří Šoltis

neděle 20. října od 18:00
Červený kostel, Hlučín
Vstupenky
Cena 190
konec prodeje čtyři dny

O akci

Duo Carpaccio je kytarové duo vzniklé v roce 2023 v Hlučíně. Repertoár dua tvoří nejen staré skladby klasického kytarového repertoáru, ale i působivé kompozice skladatelů 20. století. Na koncertech Dua Carpaccio zažijete cestování hudebními stoletími od klasicismu, přes hudbu Itálie a Španělska až k argentinskému tangu. Mimo klasiku se na koncertech dua můžete zaposlouchat i do skladeb různých žánrů, jako je například jazz, nebo bossa nova.

Antonín VILIŠ

Mag. art. Antonín Viliš je hlučínský rodák, obor klasická kytara studoval u profesora Martina Myslivečka na hudební univerzitě v rakouském Grazu a u Abela Carlevara v Uruguai. V roce 1994 získal 1. místo v mezinárodní kytarové soutěži v Kutné Hoře. V roce 2010 spolupracoval s virtuózem na skleněnou harfu Petrem Špatinou v televizních pořadech - Talentmánia a v německém Supertalent. Působí jako učitel hudby v ZUŠ Pavla Josefa Vejvanovského v Hlučíně.

Jiří ŠOLTIS

Mgr. art. Jiří Šoltis je opavský rodák. Klasickou kytaru studoval na VŠMU v Bratislavě u profesora Jozefa Zsapky. V letech 2014 a 2016 byl za interpretaci vlastních skladeb oceněn 3. místem na soutěžích Kytara napříč žánry, pořádané Svazem autorů a interpretů (SAI). V roce 2016 získal čestné uznání I. stupně a zvláštní cenu poroty na Soutěži konzervatoří. Vedle klasické kytary se věnuje i jiným žánrům v autorských uskupeních Lunchbox trio a My dva trio. Rovněž působí jako učitel hudby v ZUŠ Pavla Josefa Vejvanovského v Hlučíně.

Vystupující

Duo Carpaccio (CZ) – fb / youtube Antonín Viliš (CZ) – fb / bandcamp / insta Jiří Šoltis (CZ) – fb / insta / youtube

Pořadatel

Sport a kultura Hlučín, příspěvková organizace