Lanýžové degustační menu
pátek 22. listopadu od 18:00Lobster Bistro, Olomouc
Italská gastronomie, lanýže, víno. Toto přirozené spojení nabídne jedinečný degustační večer, který chystáme 22. listopadu v Lobster Bistru (výbalé Bistro Helen).
Vyzkoušejte nečekané kombinace této aromatické houby s masem, rybou, hřiby, kaštany a dalšími surovinami v nápaditém pětichodovém menu, které pro vás chystá náš šéfkuchař Tomáš Juřík.
Kulinářské zážitky jistě znásobí I vinný doprovod zakladatele a sommeliéra firmy Flemming‘s Wine Flemminga Laugesena, specialisty na přírodní vína z Itálie.
Amuse bouche
Focaccia, lanýžový med, lardo, pepř, lanýž
Fabrizio Iuli, La Rina Slarina 2019
Smažené vejce, krém z bílé cibule, kaštany, špenát, parmezán, lanýž
Fabrizio Iuli, Barat Baratuciat 2021
Krémová polenta, hřiby, pěna z lískových ořechů, lanýž
Olek Bondonio, Barbera d'Alba 2022
Mořský ďas, zauzený pórek, brambory, máslová omáčka s citronem, lanýž
Alberto Oggero, Roero Le Coste 2021
Telecí steak Rossini, bramborová kaše, konfit z červené cibule, lanýž
Giovanni Canonica, Barolo Paiagallo 2019
Zmrzlina z bílé čokolády s lanýžem a mascarpone, hruška pošírovaná v Moscato D´Asti, kakaová drobenka
Ezio Cerruti, Sol Moscato Passito 2017
Vstupenky si můžete zakoupit včetně vinného párování nebo pouze na degustační menu. Pokud byste se rozhodli pro vinné párování přímo na místě, bude možnost jej dokoupit za 1.499 Kč na osobu.