Jiný metro, Jan Váňa
KONCERT / Hudba – Folk / Country

Jiný metro, Jan Váňa

pátek 1. listopadu od 20:00
Kaštan - Scéna Unijazzu , Praha
Vstupenky
Cena 215
prodej do 1. listopadu

O akci

Jan Váňa
Indie-folkový písničkář a textař původem z jihočeského Tábora. Obvykle vystupuje s elektrickou kytarou a baskytarou, přičemž oba nástroje loopuje přes počítač, v poslední době ale dává přednost samotné akustické kytaře. Vydal dvě doma nahraná EP, několik singlů, v roce 2021 vystupoval v rámci série Wombat Sessions a v květnu 2021 vydal první studiový dvojsingl jménem Tajem, napsaný ve spolupráci s Prokopem Korbem (alias Badfocusem). Toho přizval jako producenta i k debutové desce A na Jordán dopadla tma, která vyšla v dubnu 2024. V současné době žije v Praze, kde studuje tvorbu textu a scénáře na Konzervatoři Jaroslava Ježka. To se odráží i na jeho hudbě, kde texty hrají velmi důležitou roli.

Jiný metro
Skladatelské duo Katie Alžběty Brown a Kláry Čmejrkové. Vzniklo v roce 2018 a v posledních letech se k jedenácti hudebním nástrojům, které kapela během vystoupení vystřídá, přidali i další hráči: cellista, klavírista a basista Alex Matějíček, multiinstrumentalista Conor Cunningham a bubeník Max Bistřický. Koncerty jinýho metra jsou nápadité a zábavné a s rozrůstající kapelou si už můžete na písně i zatancovat. Nové EP Tossing and Turning je prostoupeno vrstvenými vokálními harmoniemi, hojně se v aranži vyskytuje flétna, klarinet, perkuse vytvořené z deskových her nebo autoharfa.

Vystupující

Jan Váňa (CZ) – web / fb / soundcloud / insta / youtube / Spotify Jiný metro (CZ) – web / fb / bandcamp / insta / youtube / Spotify

Pořadatel

Kaštan - Scéna Unijazzu