Lukáš Jasenský - expedice Denali Aljaška 2024 (Zlín)
PŘEDNÁŠKA / Cestování / Outdoor / Sport

Lukáš Jasenský - expedice Denali Aljaška 2024 (Zlín)

středa 27. listopadu od 19:00
14|15 BAŤŮV INSTITUT, Zlín
Vstupenky
Cena 160
prodej do 27. listopadu

O akci

Po úspěšné expedici na Makalu (8485 m) v roce , jsem se rozhodl, že s kamarády vyrazíme směrem na západ. Za mrazivým severem a nejvyšším bodem Severní Ameriky.
Denali známé taky jako Mount McKinley je se svou výškou 6190 metrů nejvyšší horou Severní Ameriky. Nachází se v národním parku Denali a díky své poloze je proslulá extrémním počasím a problémy s výškou. Na expedici jsme vyrazili tři kamarádi (já, Petra a Pavel). O tom, jak umí být Denali drsné, jsme se sami přesvědčili na vlastní kůži. Cílem expedice byla majestátní jižní stěna s převýšením takřka 3 kilometry a cesta Cassin ridge. Denali je sice o více jak 2 kilometry nižší než Makalu, ale převýšení od základního tábora je vyšší a komfort není žádný. Teploty atakující -40 °C a neustálá změna počasí, se kterou jsme museli kalkulovat. Nakonec jsme se museli před horou sklonit, poznali jsme doposud nepoznané a zkušenosti, které jsme si z tohoto nehostinného místa odvezli, jsou to nejcennější a o tom bude tato přednáška.
Na přednášce se můžete těšit na promítání fotografií, videí a to vše doplněné o mé slovo.

Místo: 14|15 Baťův Institut, kavárna v budově 15 od 19:00 hod.
Vavrečkova 7040, 760 01 Zlín

Vstupné v předprodeji: 160 Kč
Na místě: 190 Kč

Seznam dalších přednášek postupně naleznete na:
https://www.lukasjasensky.com/

Těším se na vás.
Lukáš Jasenský

Více informací

Po přednášce si budete moci zakoupit knihu, která vypráví příběh z mé první cesty do velehor. Putování po Andách v Argentině. Kniha je plná fotek a grafických prvků.