Červená a zlatá
DIVADLO / Představení

Červená a zlatá

čtvrtek 7. listopadu od 20:00
Divadlo U Valšů, Praha
Vstupenky
Cena 350
prodej do 7. listopadu

O akci

Představení "Červená a zlatá" Božidara Kneževiće, v režii Ivice Vidanoviće, kde hlavní role hrají Jelica Kovačević (postava Jefimije) a Dragana Vujić (postava carice Milice) spojuje historii, mýtus a umění.
Text Kneževiće zdůrazňuje sílu slov a rozhodnutí, které tyto dvě ženy činí, zatímco režisér Ivica Vidaković úspěšně provádí publikum vrstvami symboliky inscenace.
Kostýmy Verice Rakočević, scénografie Zorana Čalije a hudba Ninoslava Ademoviće dále přispívají k autenticitě a emocionální síle představení.
 

S těžkým a pochmurným osudem Srbska po Kosovském boji se "Červená a zlatá" zabývá vnitřním světem dvou žen, jejich vztahem k osudu národa a mateřskou odvahou. V období, kdy se i slova stala těžkými, každé rozhodnutí, které Milica a Jefimija učiní, nese tíži hory, symbolicky ztvárněné prostřednictvím červené a zlaté barvy. Červená jako krev oběti a zlatá jako světlo naděje.

"Červená a zlatá" není jen příběhem o minulosti, ale také o univerzálním boji mezi tmou a světlem, mezi ztrátou a nadějí, kterou ženy nesou napříč staletími, včetně současnosti.

Více informací

Predstavení

“ČERVENÁ A ZLATÁ”

 

 

Divadlo u Valšů

Karoliny Světlé 18

Praha 1