Jan Kysela & David Holý - kytarový recitál
KONCERT / VÝSTAVA / Hudba – Blues, Folk / Country, Jazz, Klasika, Pop, Worldmusic / Umění

Jan Kysela & David Holý - kytarový recitál

úterý 26. listopadu od 20:00
Kaštan - Scéna Unijazzu , Praha
Vstupenky
Cena 199
prodej do 26. listopadu

O akci

Jan Kysela je multižánrovým kytaristou, jehož styl hraní lze označit jako Acoustic Crossover Guitar. Ve své “One Man Show” uvádí poprockové hity, skladby z oblasti jazzu, latin music, ale i roots music jako blues a country. V originálních úpravách pro sólovou akustickou kytaru zazní např. skladby Beatles, S. Wondera, Stinga, Eagles, Dire Straits a mnoho dalšího.

Jan Kysela studoval v letech 1991- 1997 konzervatoř Jaroslava Ježka u prof. Petra Bierhanzla. Od počátku 90. let spolupracoval s mnoha hudebními tělesy a interprety jako např. Pavel Bobek, Petr Muk, Pavla Kapitánová, Diego Garcia, Karel Černoch, Stania, V. Tučný, Naďa Urbánková, Karel Kahovec, H. Lounová, dále kapely jako Beckett, Fribbles, Country Beat Jiřího Brabce a mnoho dalších. Hraje i v muzikálových orchestrech a různých studiových uskupeních. V posledních letech se věnuje především sólové akustické kytaře. V roce 2015 vydal sólové album Unspoken Words.
Pedagogicky působí na konzervatoři Jaroslava Ježka.

 

David Holý

Je všestranným muzikantem a pedagogem, který se začal hře na kytaru věnovat již v sedmi letech. V letech 1989 – 1995 studoval hru na klasickou kytaru na Pražské konzervatoři u prof. Václava Kučery. Po úspěšném absolutoriu pokračoval ve stejném oboru na pražské Akademii múzických umění u prof. Milana Zelenky ( 1995 – 1999). Od roku 1996 je stálým členem souboru Quartetto Telemann.

Mimo hru na kytaru vystudoval i Pražskou konzervatoř obor zpěv. Své pěvecké schopnosti uplatnil ve sboru L. Pánka a V. Zahradníka, následně v HD Karlín, v několikaletém účinkování v divadle Semafor, v muzikálech, v orchestru K. Vlacha, spoluprací např. s Lucií Bílou, Karlem Gottem, Monikou Absolonovou a již mnoho let i v hudebním dabingu ( např. z produkce Walta Disneye). V hojné míře působí i jako studiový hráč a vokalista.V současnosti aktivně působí v rock’n’rollové kapele The Fribbles, staropražském uskupení Hašlerka a s Jiřím Škorpíkem ve vokálním sextetu „WOW Vocal“. Věnuje se i pedagogické činnosti, vyučuje klasickou kytaru na Pražské konzervatoři.


 

Více informací

www.jankysela.cz

Pořadatel

Kaštan - Scéna Unijazzu