Stopem do Íránu
PŘEDNÁŠKA / Cestování / Outdoor

Stopem do Íránu

pondělí 25. listopadu od 19:00
Expediční klubovna, Brno
Vstupenky
Cena 130 Zobrazit ceny
prodej do 25. listopadu

Základní vstupenka

Základní cena 130 Kč Koupit
Studentík 100 Kč Koupit

O akci

Většina médií nám Írán podává jako zemi, nevhodnou k návštěvě. Jaký je ve skutečnosti?

Pod taktovkou Kurdů projedeme nádhernou provincií Kordistan, kde si i na pár dní stanu učitelem v jazykových centrech. Zrovna zemře íránský president a je vyhlášen státní smutek. Co se ale ve skutečnosti děje? V Isfahánu se dostaneme na nelegální párty a seznámíme se životem studentů.

Navštívíme bájnou Persepolis a město básníků Shiraz.

Ve městě Yazd, kde se teploty přes den vyšplhají na 45°C, se potkáme se skvělou cestovatelkou z Belgie a trochu to změní celý zbytek cesty.

V samém nitru íránské pouště se zchladíme v kaňonech s vodopády a navštívíme starověká města poutníků na Hedvábné stezce.

Úspěšně, ale i trochu dramaticky se vyšplháme na nejvyšší vrchol Blízkého východu – Damavand (5670 m), po kterém se budeme pár dní zotavovat v megapoli Tehránu.

Na severu země se podíváme ke Kaspickému moři, do rýžových polí, do odlehlých horských oblastí a do vlhkých zelených lesů.

To hlavní na Íránu jsou ale jeho obyvatelé. Jejich neuvěřitelná pohostinnost nás bude provázet každým dnem a zjistíme, že je nemožné si tuhle zemi nezamilovat. Tohle a nespočet dalších příběhů uslyšíte v nové přednášce, o 13 500 km dlouhé cestě stopem, do země, které se lidé vyhýbají.

Šebestián Bok
21-letý cestovatel, pocházející z malé vesničky v západních Čechách. Od 14 let jezdí autostopem a cestuje low-cost. Miluje dobrodružství a aktivity všeho druhu. Během cest navštívil Balkán, Západní a Jižní Evropu, Turecko, Gruzii, Arménii, Írácký Kurdistán, Uzbekistán, Tádžikistán, Maroko, Omán a Írán.
Cesty podniká především autostopem, kterým zatím najel najel přes 85 000 km. Krom cestování ho baví fotbal, volejbal, florbal, hra na bicí, tvorba hudby, lezení a popíjení něčeho dobrého s kamarády.
V poslední době se řídí motem: Ber život s lehkostí. Jinak ti ztěžkne.

Vystupující

Šebestián Bok (CZ) – fb / insta