Sportovní benefiční himálajská výzva 2024
PŘEDNÁŠKA / Cestování / Outdoor

Sportovní benefiční himálajská výzva 2024

čtvrtek 28. listopadu od 19:00
Expediční klubovna, Brno
Vstupenky
Cena 130 Zobrazit ceny
prodej do 28. listopadu

Základní vstupenka

Základní cena 130 Kč Koupit
Student 100 Kč Koupit

O akci

Ahoj, jsme banda Brňáků a jedné Slovenky, kteří se ještě čtvrt roku zpět vůbec neznali. Jedno jsme ale měli společné. Lákalo nás pokořit tři sportovní výzvy, zažít nová dobrodružství či posunout své limity, no a tím vším podpořit vzdělání v Himálajích. Fajn kombo, které jsme díky benefiční akci neziskovky Himálajský patron zažili v indickém Ladakhu na vlastní kůži. A byla to jízda!

Přijď na naši společnou přednášku a dozvíš se, jaké bylo ujet 500 kiláků na motorce přes horská sedla až po brody, i když většina z nás seděla na motorce úplně poprvé. Jak jsme na raftu a kajacích sjeli řeku Indus a Zanskar, které jsou svými divokými peřejemi ve světě opravdovým vodáckým unikátem. A proč jsme vypadali jako blázni, když jsme v srpnu sháněli v Ladakhu lyže, abychom je mohli vynést na šestitisícovku UT Kangri, kterou jsme jako první Evropané slyžovali dolů. Díky tomu, že jsme se „hejbli“, a hlavně díky našim kamarádům, se nám podařilo vybrat peníze na vzdělání a rozvoj spolupráce s místními školami.

Ladakh je země nekonečných hor a řídkého vzduchu, místo, kde se setkávají nejvyšší pohoří světa Himálaj, Karákoram a Tibetská náhorní plošina. Zážitky z výzev jsou stejně silné jako návštěva místní Muhlbecké školy, kterou neziskovka podporuje svou činností již 15 let. Zvědavost a vděčnost místních dětí nám za tu chvíli přirostla k srdci stejně, jako svérázná krajina a její kultura. Tyto zážitky, které se nám znovu vybaví u každého šálku Masala čaje, kterého jsme tam vypili opravdu hodně, chceme teď šířit dál…

Jirka Sázel, ředitel neziskovky, jde do toho s námi! Kdo jiný Ti o místních lidech může vyprávět víc než Jirka, který se v Ladakhu angažuje už téměř 17 let. Tak se uvidíme?

Výtěžek ze vstupného bude věnován na rozvoj spolupráce s dvěma novými školami v Ladakhu a Nepálu, a to skrze neziskovou organizaci Himálajský patron (známou také jako Brontosauři v Himálajích).

 

Julley Ladakh!