Slavné filmové melodie světové i české
KONCERT / Hudba – Blues, Jazz, Klasika, Rock

Slavné filmové melodie světové i české

neděle 23.3.2025 od 18:30
Betlémská kaple Plzeň, Plzeň
Vstupenky
Cena 448
prodej do 23.3.2025

O akci

Pojďte si užít zbrusu nové nastudování krásných filmových melodií českých a zahraničních s přesahem do muzikálů a dalších žánrů do vytápěného nádherného funcionalistického sálu plzeňské Betlémské kaple

 

Kvinteto Dobře naladěni

Anna Pacvoňová – housle, Jana Hachranová – flétna, Jana Rambousková - klavír, Jan Čoňka - kytara, Václav Hořák - kontrabas/baskytara

.

PROGRAM:

BOND – Golden eye

LIMONÁDOVÝ JOE

PANNA A NETVOR

ADÉLA JEŠTĚ NEVEČEŘELA

Dotýkat se hvězd

TAJEMSTVÍ HRADU V KARPATECH

PELÍŠKY – Slunečný hrob

FANTOM OPERY

ZRODILA SE HVĚZDA – In the shallow

SCHINDLERŮV SEZNAM

CHICAGO – Hot honey rag

TENKRÁT NA ZÁPADĚ

BOND – You only live twice

STAR WARS – Theme song

VZPOMÍNKY NA AFRIKU

HAIR – Manchester, England

DUCH – Righenous Brothers

NĚKDO TO RÁD HORKÉ

ROCKET MAN

ANGELIKA

ABSOLVENT – Sound of silence

délka programu cca 65 minut, změna programu vyhrazena

Ukázka: https://youtu.be/bdSUw3vyjH0?si=PkVyDvtL7iha-SlU

Více informací

Kvinteto Dobře naladěni

jsou profesionální muzikanti, většinou absolventi HAMU, kteří nabízí téměř neomezenou škálu skladeb a písní, které jsou aranžovány na klasické nástroje.

Betlémská kaple - temperováno

Budova modlitebny, dokončená v roce 1927, je jedním z nejlepších plzeňských příkladů přechodu meziválečné klasicizující architektury k purismu. Přízemí, otevřené rozměrnými pravoúhlými okny, odděluje výrazná kordonová římsa. Hladké strohé průčelí modlitebny, se zvýrazněným vyvýšeným vstupem, člení v patře na nárožích mělké pilastry ukončené masivními římsami. Plochu nad vstupem oživuje pouze stylizovaný železný kříž. Po stranách „lodi“ kostela přivádí do interiéru světlo pětice vysokých sdružených půlkruhových oken. Pohledovou dominantu modlitebny tvoří vysoká nárožní hranolová věž s elegantními ciferníkovými hodinami. Celkový puristický ráz stavby architekt umocnil atikami, za něž ukryl tradiční nízké střechy. Součástí projektu byl také nikdy nerealizovaný třípatrový bytový dům, který měl navazovat na západní štít kostela.

 

Koncertní agentura FIDELIO (www.koncerty-fidelio.cz):

STRUČNĚ Z HISTORIE

Koncertní a umělecká agentura Fidelio, s. r. o. resp. její předchůdce, obč. sdružení FIDELIO bylo založeno již v roce 2001 a působíme v současné době zejména v Praze, ale příležitostně pořádáme koncerty i v jiných městech - České Budějovice, Český Krumlov, Pardubice, Hradec Králové, Plzeň, Brno a  Liberec.  Za 20 let (2002-2022), po kterou sdružení a navazující subjekty na trhu působí, jsme uspořádali více než 650 koncertů v mnoha městech České Republiky. Naše koncerty vyposlechlo více než 60 000 posluchačů.

Pořadatel

Koncertní společnost FIDELIO, s. r. o.