O akci je zájem, vstupenky rychle mizí

Jan Benda: Kartografie změněných stavů vědomí
PŘEDNÁŠKA / Osobní rozvoj

Jan Benda: Kartografie změněných stavů vědomí

úterý 19. listopadu od 18:30
Gabriel Loci, Praha
Vstupenky
od 155 do 555 Zobrazit ceny
prodej do 19. listopadu

Základní vstupenka

Základní cena 277 Kč Koupit

Studenti / senioři

Základní cena 233 Kč Koupit

Členové CZEPS

Základní cena 155 Kč Koupit

Hluboko do kapsy

Základní cena 199 Kč Koupit

Podporuji

Základní cena 555 Kč Koupit

O akci

Kartografie změněných stavů vědomí: Buddhistická mapa pro psychonauty

Zatímco západní psychologie se po celá desetiletí zaměřovala především na vývoj osobnosti a léčení duševních poruch, buddhistická psychologie abhidhammy zkoumala pozitivní možnosti rozvoje lidského vědomí a vývoj transpersonální. Abhidhamma velmi podrobně zmapovala jednotlivé typy změněných stavů vědomí a jejich přínosy i úskalí. Může proto být velmi zajímavou inspirací pro všechny psychonauty i psychedelické výzkumníky.

Na přednášce se krátce seznámíme s tradičním buddhistickým pohledem na změněné stavy vědomí. Nastíníme si některé eticko-psychologické souvislosti terapeutické i ontologické integrace a zamyslíme se nad tím, co si z psychedelických zkušeností můžeme odnést do každodenního života. Porovnáme také zjištění psychedelického a kontemplativního výzkumu a načerpáme inspiraci pro využití psychedelik v terapii, osobním i spirituálním rozvoji.
_____________

PhDr. Jan Benda, Ph.D. – Psycholog a psychoterapeut. Prošel výcvikem satiterapie, Pesso Boyden psychomotorické terapie, terapie zaměřené na emoce a výcvikem pro práci se změněnými stavy vědomí. Je autorem integrativní psychoterapie poučené všímavostí.
V minulosti opakovaně pobýval v meditačních centrech na Srí Lance. Napsal knihy Všímavost a soucit se sebou (Portál 2019) a Všímavost a Já (Portál 2024).

Pořadatel

Česká psychedelická společnost, z.s.