DVA
KONCERT / Hudba – Elektronika, Indie / Alternative

DVA

čtvrtek 24. října od 20:00
Divadlo 29, Pardubice
Vstupenky
od 130 do 200 Zobrazit ceny
prodej do 24. října
do zdražení 8 dní

Základní vstupenka

Základní cena 200 Kč Koupit

vstupenka pro držitele ISIC, IYTC, ALIVE, ZTP

prodej pouze na místě na základě předloženého průkazu

Základní cena 130 Kč

O akci

Po deseti letech vydávají DVA nové album Piri Piri a pokřtí ho i v D29!

Byli jednou z našich nejúspěšnějších exportních kapel. Se svou třetí řadovou deskou Nipomo DVA projeli celou Evropu a obletěli svět, absolvovali dvě turné po USA i dvouměsíční šňůru po Novém Zélandu a Austrálii. Následně se z koncertních pódií stáhli a soustředili se na tvorbu soundtracků k počítačovým hrám. Nyní jsou Bára Ungerová a Jan Kratochvíl s novou deskou Piri Piri.

S novou nahrávkou DVA přichází po období, kdy Bára Ungerová byla na rodičovské dovolené. To dvojici neumožňovalo koncertovat v takové míře jako dřív, a tím pádem nedávalo smysl ani vydávat alba. Proto se v letech 2015 až 2022 věnovali výhradně studiové práci. Pro studio Amanita Design připravili hudbu a zvuky pro hry Chuchel (2018) a Happy Game (2021), pro studio Charles Games nahráli hudbu ke vzdělávacím hrám věnujícím se druhé světové válce Attentat 1942 (2017), Svoboda 1945: Liberation (2021) a Train to Sachsenhausen (2022).

Do procesu hledání nového zvuku kapely na naovém albu výrazně zasáhl respektovaný britský producent Tim Brinkhurst aka Tim London, jenž pro svět mj. objevil kapelu Young Fathers. Ten společně s Ondřejem Ježkem, v jehož studiu jáMOR deska vznikala, do nahrávky dodal více energie, špíny a syrovosti. „Tim měl chuť náš ultimátní sweet happy hippy hometable přístup trochu pošpinit. Nakonec to ale bylo tak půl napůl, protože jsme ho postupně přesvědčili o našem natural původu,“ dodává Kratochvíl. „Piri Piri je takovým soundtrackem léta, které nikdy nekončí, tanec na pokraji světa, kde je hudba jedinou odpovědí. Světa, kde je tanec posledním jazykem, který přežil,“ upřesňuje Bára Ungerová.

Více informací

www.2dva.cz