Festival zdraví a jógy
FESTIVAL / Hudba – Worldmusic / Osobní rozvoj / Sport / Vzdělávání / Zdraví / Životní styl

Festival zdraví a jógy

sobota 26.4.2025 od 8:00
Střelnice - spolkový dům, Tábor
Vstupenky
od 390 do 1 390 Zobrazit ceny
prodej do 25.4.2025

Martin Wagenknecht - Jóga pro vitalitu

8:00 - 9:15

Základní cena 390 Kč Koupit

Dva jóga ateliér - Inside flow yoga

9:45 - 11:00

Základní cena 390 Kč Koupit

Mgr. Michal Petr - přednáška Temná noc duše

11:30 -13:00

Základní cena 390 Kč Koupit

Tomáš Strnad - Jin & Jang yoga

14:00 - 15:15

Základní cena 390 Kč Koupit

Jitka Máchová, fyzioterapeutka - přednáška

15:45 - 17:00

Základní cena 390 Kč Koupit

Lucie Huříková - Divine jóga (jemná jóga)

17:30 - 18:45

Základní cena 390 Kč Koupit

Vstupenka na celý festival

Základní cena 1 390 Kč Koupit

O akci

Martin Wagenknecht - Jóga pro vitalitu

8:00 - 9:15 hod.

Praxe jógy může přinést mnohé benefity. V této speciální lekci se pomocí jednoduchých pohybových, relaxačních a dechových technik zaměříme na to, aby se naše tělo otevřelo a rozproudila se v něm energie. Vyladíme svůj dech a otevřeme základní energetické dráhy, tak abychom na konci našeho setkání odcházeli plní energie a dobré nálady. Vhodné pro všechny úrovně pokročilosti.

O Martinovi

Józe se věnuji od roku 2008, kdy mě naprosto uchvátila ashtanga vinyasa jóga a její dynamičnost a “tah na branku”. V letech 2012–2014 jsem třikrát, vždy na více než tři měsíce, pobýval v jihoindickém Mysore, hlavním městě ashtanga vinyasa jógy, kde jsem byl certifikován k výuce první (2012) a druhé série (2014).  Abych rozšířil svoje povědomí o jiných jógových směrech, jógové filosofii a hlubších souvislostech jógové praxe a fungování lidského těla jsem studoval a úspěšně zakončil kurz učitele hatha jógy II. třídy České akademie jógy ve spolupráci s FTVS (2015). Vedle toho jsem absolvoval kurz súfijské jógy Borise Tichanovského (2015), v rámci sebepoznávání jsem pobyt ve tmě dle tibetského rituálu jangtik (třikrát v období 2014–2015) a kurz shiatsu (2017 a 2019). V současné době se vedle jógy věnuji také qigongu.

www.tao-yoga.cz

 

Inside flow - dynamická lekce - Dva jóga ateliér Petra a Radim Zapletalovi

9:45 - 11:00 hod.

O lekci:

Inside Flow Yoga je dynamická praxe plná nádechovo-výdechové pulzace vyjádřené pohybem. Jedna ásana plynule a hladce přechází v novou. Sekvence jsou vedené rytmem vybrané hudby, která může mít energetizující charakter, romantický vibe nebo třeba hluboce konejšivé a uklidňující poselství. :-) Zkrátka každé flow je jiné a originální. My se společně jednu sekvenci na hudbu naučíme. Krok po kroku, od základu, takže hodinu zvládne každý, kdo má alespoň minimální zkušenosti s dynamickou ásanovou praxí.Hedvábně hladké přechody pomáhají prohřát, protáhnout a posílit svaly, řádně hydratovat páteř a klouby a zároveň opečovat srdce.

Radim a Petra Zapletalovi

Oba milujeme jógu, pohyb, hory, vítr v zádech, slunce ve tváři. Před pěti lety jsme založili jógové studio v Prostějově, kde společně učíme, praktikujeme, vedeme lektorské kurzy a kde se potkává spousta báječných lidí, kteří spoluvytváří a vyživují prostor plný pohody, smíchu a pohybové svobody. Ani jeden z nás nevěří na dogmatické šablony, univerzální návody a pravdy. Milujeme experimentování v pohybové praxi s maximálním respektem k individuální anatomii a konkrétní zkušenosti konkrétního těla. Když zrovna neškolíme (nebo "se neškolíme"), jsme pravděpodobně někde v lese nebo na horách pro čerstvou dávku energie.

https://dva-joga.cz/

 

Přednáška Mgr. Michal Petr - Temná noc duše aneb křižovatky a pasti osobního rozvoje

11:30 - 13:00 hod.

Na cestě psychospirituálního růstu se můžeme potkat s překážkami, které je obtížné zpracovat. Podíváme se na jejich nejčastější podoby, které mohou vyústit v krizi a na způsoby, jak dobře projít těmito úzkými místy. Zaměříme se na naši tendenci přehlížet neuzdravené části sebe sama a utíkat do spirituality. Zmíníme i některé způsoby, jak využít léčivý potenciál našich zdrojů k celistvějšímu životu.

Mgr. Michal Petr

Psycholog, gestalt terapeut, lektor a facilitátor Maitri dýchání. Vystudoval psychologii na FF UP. Je členem v odborných sdruženích ČAP, EAGT, Diabasis, CZEPS a spoluautorem knihy Mezi duší a Duchem a podcastu Hovorna – terapeuti v dialogu. Specializuje na párovou terapii, psychospirituální tématiku, Maitri dýchání a praktické využití enneagramu. Zajímá se o holistické metody léčení, práci s emocemi a tělem a o zvládání náročných životních situací.

www.michalpetr.com

 

Tomáš Strnad - Jin & Jang jóga

14:00 -15:15 hod.
Ponořme se společně do hlubin poznání vlastního těla a mysli skrze jógové ásány. Lekce jin & jang se rozděluje na dvě části, v té první budeme společný plynou skrze jógovou flow, která prokrví celé tělo a následně se uložíme na delší dobu do jednotlivých pozic, skrze které procítíme sebe sama a pomocí dechu uvolníme to co naše těla a hlavně mysl nepotřebuje.

O Tomášovi

  • 2014 RYT 200 - Yoga Alliance/ Rishikes, Indie
  • Instruktor jógy - Power Yoga Akademie

Jóga si mne našla několika lety v zemi od mého domova vzdálené, na Novém Zélandu. Od dob kdy jsem začal s jógovou praxí se moje vnimání života změnilo od základu, začal jsem více vnímat sebe samého a dopomohla mi k několika zásadním rozhodnutím. Například podstoupit učitelský kurz v Indii, kde má cesta jógou získala naprosto jiný směr, po návratu z Indie na Nový Zéland do města Christchurch kde jsem začal s výukovou v místním studiu. Výuka Power vinyasy, Jin a Jin Jang jógy se stála mou srdeční záležitostí. Můj život je plný energie, kterou se snažím šířit na každém mém kroku.

Instagram @tomash_strnad

 

Jitka Máchová - fyzioterapeutka - Přednáška o fyzioterapii s praktickými ukázkami cviků pro zdravá záda

15:45 - 17:00 hod.

 

Lucie Huříková - Divine jóga - jógou k sobě

17:30 - 18:45 hod.
Jemná jóga, kterou vlídně rozhýbeme a uvolníme tělo i mysl po aktivním dni. Propojíme ji s prvky bhakti jógy, mantrou za doprovodu harmonia, vědomým dechem a pránájámou, abychom se postarali nejen o naše tělo, ale i mysl a duši.

Mantra session (kírtan) - Chant and be happy - Lucie Huříková s rodinou

19:15 - 20:00 hod.
Společná mantra meditace s indickými nástroji, která vás nenechá sedět v klidu a rozzáří vám úsměv na tváři. Přijďte se ponořit do meditace, která se postará o to, co ásanová praxe nestihla. Mantra je klíčem k našemu srdci a při společné meditaci je její účinek mnohem silnější. Budete zářit!

O Lucii

"Provázím jógou, dechem, přítomností, meditací a poznáváním sebe sama v Čechách i po cestách v zahraničí do překrásných míst. Jógový pobyt je jeden z nejkrásnějších momentů, jaké si můžete nadělit, protože zážitek se v nás zapisuje hluboko a na odlehlejších místech se dokážeme vnímat pozorněji. Působím převážně na Šumavě, ale najdete mě jako lektora i ve dvou jógových školách akreditovaných MŠMT ČR:

"Maturovala jsem na Konzervatoři v Českých Budějovicích v oboru klavír a pokračovala jsem na Masarykovu univerzitu v Brně na hudební vědu, kde jsem studovala muzikoterapii pod vedením psychoterapeutky PhDr. Mariny Stejskalové, CSc. Má terapeutická praxe se soustředila ve školní i klinické sféře. Jsem stále otevřená životu, jsem věčná studentka a neustále ověřuji vše v praxi. Vedle studia hatha jógy pokračuji ve studiu bhakti jógy v linii pravých duchovních učitelů pocházejících od Brahmy. Je mi blízká jóga, která spojuje, posiluje a vytváří prostor podpory a důvěry.

luciehurikova.cz

Více informací

 

FESTIVAL ZDRAVÍ a jógy

4. ročník

26.  dubna 2025 (sobota)

spolkový dům střelnice tábor

 

V rámci Festivalu zdraví a jógy se můžete těšit na přednášky, lekce jógy, muzikoterapii a doprovodný program. Nebudou chybět ani prodejní stánky lokálních výrobců. Přednášky se budou týkat především zdravého pohybu a duševní hygieny. Jóga pro vitalitu Martina Wagenknechta zahájí festival. Dalšími lektorujícími bude DVA jóga ateliér, Petra Zapletalová s dynamickou lekcí Inside flow. Následuje přednáška na téma Temná noc duše aneb křižovatky a pasti osobního rozvoje s Mgr. Michalem Petrem, terapeutem, který se věnuje také maitri dýchání. Tomáš Strnad lektoruje lekci jin & jang jóga. Jitka Máchová, fyzioterapeutka, bude přednášet na téma fyzioterapie vč. Praktickýchu ukázek cviků pro zdravá záda. Na závěr nás na velkém sále čeká jemná lekce Divine jógy s Lucií Huříkovou a společná meditace a Kírtan – Chant and be happy. Tato závěrečná meditace je ZDARMA. Podpoříme také dobrou věc. Část výtěžku poputuje pro rodinné centrum Radost o.p.s. Tábor. Vstupenky seženete přes smsticket.

PROGRAM

VELKÝ SÁL

   8:00 –  9:15 hod. Martin Wagenknecht – Jóga pro vitalitu (jóga pro všechny)

   9:45 – 11:00 hod. Dva jóga ateliér – Inside flow (dynamická lekce)

11:30 – 13:00 hod. přednáška – Mgr. Michal Petr - Temná noc duše aneb křižovatky a pasti osobního rozvoje – jak zdolávat překážky na cestě psychospirituálního rozvoje

13:00 – 14:00 hod. obědová pauza

14:00 – 15:15 hod. Tomáš Strnad  - Jin & jang jóga (lekce typu vinyasa)

15:45 – 17:00 hod. Jitka Máchová – fyzioterapeutka, přednáška s praktickými ukázkami cviků pro zdravá záda

17:30 – 18:45 hod. Lucie Huříková –  Divine jóga – jógou k sobě (jemná jóga)

19:15 – 20:00 hod. Lucie Huříková - Kírtan a meditace – Chant and be happy

 

(Změna programu vyhrazena)

 

Stánkový prodej – podpora místních výrobců

Putovní pražírna – kavárna a pražírna Tábor

DarNaDřevu – dřevěné krabičky a šperky

Shatna - design a móda Tábor - oblečení na jógu

Esenciální  oleje Young Living

Dar ze srdce - náramky z léčivých minerálů

Mybistro Tábor

Farma mezi řádky

ACCESS BARS – Vlaďka Kalašová

Indické oblečení a šperky

Energy Tábor – čínská  medicína